Esnaflardan Silifke belediyesine teşekkür

Esnaflardan Silifke belediyesine teşekkür

Esnaflardan Silifke belediyesine teşekkür


Silifke’li esnaflar, tarihi tevekkül sultan türbesinde restorasyon çalışması başlatan belediyeye teşekkür ettiklerini açıkladılar. 
Camikebir, Bucaklı ve Tosmurlu mahallelerinin giriş noktasında yer alan tarihi tevekkül sultan türbesinde başlatılan restorasyon çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiği öğrenildi. Devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, Tevekkül Sultan Pasajında faaliyet gösteren esnaflarla da bir araya geldi. 
Çalışmalar hakkında Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok’tan bilgiler alan Tevekkül Sultan Pasajı esnafları, “Başkanım, ilçemizde yürüttüğünüz çalışmaları yakından takip ediyoruz. Kısa bir süre içerisinde halkımıza ve ilçemize kazandırdığınız bu hizmetler bizleri memnun etmektedir. Göksu ırmağı üzerine yapımına başladığınız asma köprü projesi de çok güzel bir çalışma emeğinize sağlık. Kentimizin tam merkezinde yer alan Tevekkül Sultan Türbesinde de başlattığınız restorasyon çalışması halkımızın yanı sıra biz esnafları da sevindirmiştir. İlçemize gelen yerli ve yabancı misafirlerin büyük ilgisini çeken bu eserin restore edilmesi ve çevre düzenlemesi yapılmasından dolayı sevinçliyiz. Tarihi bir değere sahip türbeyi restore etmeniz geçmişimize verdiğiniz değeri de ortaya koymaktadır. Tevekkül Sultan Pasajı esnafları olarak emeği geçen Mersin Valiliğimize, İlçe Kaymakamlığımıza ve siz değerli Belediye Başkanvekilimize çalışmalarınızdan dolayı çok teşekkür ediyoruz” diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler. 
Yürütülen çalışmalar hakkında esnafları ve vatandaşları da bilgilendiren Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok konuşmasında, “Şehrimizin tam merkezinde yer alan tarihi tevekkül sultan türbesinde restorasyon çalışmalarımız devam ediyor. Valiliğimize bağlı Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ile ortaklaşa başlattığımız proje sayesinde korunması gerekli kültür varlığı olarak ta tescilli olan türbeyi yeniden şehrimize kazandırmayı hedefliyoruz. Kültür değerlerimizi koruyarak gelecek kuşaklara taşıyacağız. Yürüttüğümüz bu çalışmalar sayesinde hem sizlerin hizmet verdiği pasajımız, hem de tarihi değerimiz olan tevekkül sultan türbemiz yeni bir görünüme kavuşacaktır” diyerek esnaflarla sohbet etti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79