Festivalde Bugün Rubato yarın Salı Mor ve Ötesi sahne alacak

Festivalde Bugün Rubato yarın Salı Mor ve Ötesi sahne alacak

Festivalde Bugün Rubato yarın Salı Mor ve Ötesi sahne alacak

  

 

SİLİFKE FESTİVALİ DEVAM EDİYOR

 

45. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali heyecanıyla devam ediyor.

 

Bu yıl Ramazan Dolayısıyla erkene alınan ve Silifke’de 10-15 Mayıs 2018 tarihleri arasında kutlanacak olan 45. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivalinde 4 gün geride kaldı.

10 Mayıs Perşembe Manuş Baba, 11 Mayıs Cuma Onur Akın, 12 Mayıs Cumartesi Işın Karaca, 13 Mayıs Pazar Engelliler Derneği Korosu’nu misafir eden Silifkeliler, Bugün 14 Mayıs Pazartesi Rubato ve 15 Mayıs Salı Mor ve Ötesi’ni ağırlayacak.

Göksu Parkı Festival Alanında gerçekleşen 45. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali'de çeşitli ülkelerden gelen folklor ekiplerini ve Türkiye'nin tanınmış ses sanatçılarını ağırlayarak Silifkelilere unutulmaz sanat akşamları yaşatıyor

 

Silifke Belediye Şirket müdürü  Mehmet Kafes ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü

Ezgi Demirtaş, gazetemize gerçekleştirdiği ziyarette festivalin amacına ulaştığını ve beklenilenin üzerinde bir katılım olduğunu söylediler.

 

TÜM BELDELERDE HALK DANSLARI TOPLULUKLARI GÖSTERİ YAPIYOR

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ezgi Demirtaş, 45. Uluslararası Müzik ve Folklor Festivaline Türkiye’nin farklı illerinden ve yurt dışından çok sayıda Halk Dansları Topluluklarının katıldığını belirterek, festival süresince  ‘Sırbistan, Hindistan, Litvanya, Endonezya, Ukrayna, Romanya, KKTC, Bergama, Artvin/Arhavi, Gaziantep ve Mezitli gibi Halk Dansları Toplulukları festivalimizde gösteri sunacaklar.

Yine festival etkinliklerimiz içerisinde Ses Yarışması (Silifke Türküleri Temalı), Batırık Yarışması, Fotoğraf Yarışması, Atıcılık Yarışması, Satranç Turnuvası, Kort Tenis Turnuvası, Bisiklet Kriteryumu gibi etkinliklerde yapıldı. Kültür Haftamızın kentimize ve halkımıza hayırlı olmasını diler, bütün vatandaşlarımıza en içten sevgi ve saygılarımı sunarım ’dedi.

 

Belediye şirket Müdürü Mehmet Kafes ise, Silifke Festivali'nin yıllardır kesintisiz bir şekilde devam ettiğini belirterek,  emeği geçen herkese teşekkür  etti.

Kafes ayrıca şunları söyledi, '' Her yıl normalde 20-26 Mayıs günlerinde kutlanan Silifke Müzik ve Folklor Festivali Ramazan Ayı başlangıcına denk geldiği için, biraz geri çekildi. Festivalimizde her yıl olduğu gibi bu yıl da birbirinden değerli ses sanatçılarını ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Günler öncesinden yapılan hazırlıklar çerçevesinde, Silifkeli vatandaşlarımız standlarını açarak ziyaretçilerini ağırlıyorlar. Her yıl olduğu gibi yine bu yıl da başarılı bir festival etkinliği gerçekleştiriyoruz.'' dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36