Genelkurmay o saldırıyı kimin yaptığını açıkladı

PKK’nın, Yüksekova’da 3 askerin şehit edilmesiyle ilgili bir talimatları olmadığı açıklamasına, TSK'dan cevap geldi.

Genelkurmay o saldırıyı kimin yaptığını açıkladı
Genelkurmay 28 Ekim günü, 10.30-10.35’te teröristler arasında geçen telsiz görüşmelerinin, PKK’yı gösterdiğini belirtti.

TSK, “25 Ekim 2014 günü Hakkâri / Yüksekova’da şehit edilen üç mensubumuzun, sözde Yüksekova Öz Savunma birimi sorumlusu Fazıl Çağrı adlı teröriste bağlı teröristler tarafından gerçekleştirildiği tespit edilmiştir.” dedi.

Genelkurmay Başkanlığı Yüksekova'da şehit edilen üç asker ve medyada 'Ankara-IŞİD ilişkisi' başlığıyla yansıyan fotoğrafla ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. TSK açıklamalarında şöyle denildi:

"28 Ekim 2014 tarihinde 10.30 - 10.35 saatleri arasında sözde Medya Savunma Alanları sorumlusu Amed Malazgirt kod adlı Fehmi ATALAY ile sözde Cilo Eyaleti sorumlusu Kendal Glort kod adlı Sadettin DEDE ve sözde Yüksekova Öz Savunma Birimi sorumlusu Fazıl telsiz çağrı adlı teröristler arasında gerçekleşen telsiz muhaberesinde; 25 Ekim 2014 günü Hakkâri / Yüksekova'da şehit edilen üç mensubumuzun sözde Yüksekova Öz Savunma Birimi sorumlusu Fazıl çağrı adlı teröriste bağlı teröristler tarafından gerçekleştirildiği tespit edilmiştir."

O FOTOĞRAF İÇİN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye-Suriye sınırında Türk askerlerinin, sınırın diğer tarafındaki iki kişi ile görüntülendiği ve basına "Ankara-IŞİD ilişkisi" başlıklarıyla yansıyan fotoğraflar konusunda açıklama yaptı. Genelkurmay, fotoğraftaki Türk askerlerinin, sınırın diğer yanındaki kişileri "mayınlı sahayı terketmeleri konusunda ikaz ettiklerini, uymamaları halinde ateş açılacağını bildirdiklerini" söyledi.

Genelkurmay'ın açıklaması şöyle;

"28 ve 29 Ekim 2014 tarihli bazı gazetelerde "İşte Kanıtı: Ankara - IŞİD İlişkisi Görüntülendi" ve "Bu görüntüler Uluslararası Savaş Mahkemesine götürür" başlıkları ile haberler yayımlanmıştır.

Söz konusu haberler ile ilgili olarak yapılan incelemede; resmin çekildiği bölgenin, 3'üncü Hudut Alay Komutanlığı (Suruç / Şanlıurfa) Karaca Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde bulunan bir nöbet yeri olduğu, resimde görülen Kobra aracı ve askerî personelin, bu nöbet yerinde görev yapan ve devriye görevi icra eden unsurlarımız olduğu, ancak;

a. Sınır hattı olan demiryolunu geçerken hudut nöbetçilerimiz tarafından iki kişinin görüldüğü,

b. Bölgeye iki adet Devriye Timi sevk edildiği,

c. Bölgeye ulaşan Devriye Timleri tarafından mayınlı sahayı terketmeleri konusunda ikaz edildikleri ve ikaza uymamaları halinde ateş açılacağının kendilerine bildirildiği,

ç. Bunun üzerine şahısların "Hududu tel örgü olarak bildiklerini" ifade ederek Suriye topraklarına geri döndükleri tespit edilmiştir.

Sonuç olarak, bazı basın yayın organlarında yer alan iddialar tamamen gerçek dışı olup Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türk Silahlı Kuvvetlerini karalamaya matuftur."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79