MEDCEM müdürleri Silifke basınıyla buluştu

Akdere’de faaliyet Gösteren MEDCEM Madencilik Genel Müdürü M. Barış Kılınç ve Fabrika Müdürü Murat Kahya Silifke’de görev yapan gazete sahipleri ve ajans muhabirleri ile bir araya geldi.

MEDCEM müdürleri Silifke basınıyla buluştu

Taşucu Denizkızı restoran da öğle yemeğinde yapılan buluşmanın gündemi kamuoyunu meşgul eden ‘MEDCEM termik santral yapacak’ konusu oldu.

Yapılan yemekli basın toplantısında; termik santralden, kurutulduğu iddia edilen su kaynaklarına, sosyal medyada gündem oluşturan fabrika bacasından çıkan dumanın ve bu dumanın çevreyi kirlettiği iddiasına ve fabrikanın çalışmaya başladığı 6 aylık zaman diliminde nasıl Türkiye’nin %30’luk ihracatını üstlendiği konuşuldu.

Toplantıda Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Atike Ceylan’ın sorularını yanıtlayan Genel Müdür M. Barış Kılınç ve Fabrika Müdürü Murat Kahya,  bütün sorulara vermiş olduğu samimi cevaplarla dikkat çekti.

Bazı kesimler tarafından ısrarla termik santral yapılacağı konusunda kamuoyu oluşturulduğunu belirten MEDCEM Genel Müdürü M. Barış Kılınç, “Biz burada termik santral yapmıyoruz. Böyle bir yatırımımız yoktur. Bunu sizlerin aracılığı ile tekrar söylüyoruz. Biz burada fabrikamıza 2. ek ünite yapmak istiyoruz bu nedenle çed toplantısı yapıldı. Bu konudaki tepkilere de bu şekilde cevap vermiş olalım” dedi.

 Geçtiğimiz günlerde Yeşilovacık ve Akdere mahallelerinde su sorunları yaşandığı ve bunun da en büyük nedenin mevcut çimento fabrikası olduğunu öne sürerek eylem yapan çevrecilere de cevap veren Genel Müdür Kılınç, su ile çalışan bir fabrika olmadıklarını belirterek, “Her insanın kullanması gerektiği kadar su tüketiyoruz. Bizim fabrikamız su kullanarak üretim yapan bir tesis değil.  Elektrik enerjisi ve ısıl enerji ile üretim yapan bir tesistir. Kendi açtığımız kuyulardan suyumuzu temin ediyoruz. Söylenildiği gibi kaynak kurutacak kadar su kullanmıyoruz aksine her insanın günlük su tüketimi nasılsa bizde o kadar tüketiyoruz.” dedi.

Göksu Deltasının yandığı gün çekilen bir fotoğrafın internetteki bazı sosyal medya hesaplarında MEDCEM’ in fabrikasından çıktığını ve bu dumanla çevreye zarar verdiklerinin öne sürülmesi üzerine sorularımızı da cevaplayan Genel Müdür Kılınç, “O gün bizlere telefonlar geldi. Gittik aynı yerden fotoğraf aldık. Bu nasıl mümkün olabilir diyerek. Çektiğimiz fotoğrafla sosyal medyada gezen fotoğraftaki dumanlar gözükmüyor. Gözükemezdi zaten bizim fabrikamızda duman çıkmaz. Kesinlikle duman çıkan bir fabrika değiliz.  O gün yapılan incelemeler sonucunda Göksu Deltasında büyük bir yangın olduğu, yangından yükselen dumanların vadiye yöneldiği, yani bizim fabrikanın bulunduğu yöne, dışarıdan bakılınca da fabrika bacasından çıkıyormuş gibi yansıdığı gözleniyor. Gerek kaymakamlık gerekse çevre il müdürlüğüne konuyla ilgili bilgilendirmeyi yaptık ve incelendi. Kesinlikle o dumanlar bizim fabrikamızdan çıkmadı çıkamaz. Söz konusu yerden çekilen fotoğraflar detaylı olarak incelendiğinde fabrikamızın olduğu yer ile dumanın olduğu yerin tamamen farklı olduğunu belgeledik ve resmi makamlara sunduk.” diye konuştu.

Eylem yapan çevrecileri fabrikamıza davet ediyoruz

Türkiye de bulunan 52 çimento fabrikası arasında 6 aylık bir zaman dilimi içerisinde Türkiye çimento ihracatının % 30 unu yapan şirket haline geldiklerini belirten Genel Müdür Kılınç, “Bizler burada ticaret yapmak için varız. Eren Holding buraya 500 milyon dolar yatırım yaptı ve şu anda bünyemizdeki iki şirketimizde 1500’ün üzerinde insana istihdam sağladık. Bu sayının 90 kişisi kadın. Türkiye’de özellikle çimento fabrikaları arasında en çok kadın çalışanı olan fabrika bizimdir, biz sadece kendimizi düşünmüyoruz. Eğitime, spora, sanata, gençliğin gelişimine, kadınların iş sahasında olmasına, doğaya kısacası her alanda herkese destek oluyoruz. Bir yıl bile olmadı ama biz bu bölgeye 3 milyon 500 bin lira destek verdik. Bu küçümsenecek bir rakam değil. Bunun yanı sıra firmamızla çalışan taşeron firmaların sağladığı istihdam hariç” dedi.

Fabrika Müdürü Murat Kahya ise: “Çevrecilerin sürekli eylemler yaptığını ve özellikle çimento fabrikası hakkında olumsuz cümleler kurarak kamuoyu oluşturduklarını belirterek, “Bizler fabrika yetkilileri olarak gerek Silifke’de bulunan gerekse Mersin’de bulunan bütün çevrecileri fabrikamıza davet ediyoruz. Buyurun gelin sizler sorun biz yanıtlayalım. Kafanıza takılan ve yeteri kadar bilgi sahibi olmadığınız konularda sizleri aydınlatalım. O zaman belki bizlerin ne bir kasabayı ne de doğayı bitirmeyi, yok etmeyi düşünmediğimizi, bizim sadece burada bütün uygun koşullar eşliğinde ticaret yaptığımızı anlatabiliriz. Lütfen buyurun gelin fabrikamızı gezelim, bilgilendirelim. Belki biz de kendimizi anlatamıyoruz tam olarak, anlatalım” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36