Silifke'de 'Dünya Meteoroloji Günü' kutlandı

23 Mart Dünya Meteoroloji Günü Silifke Meteoroloji Müdürlüğü’nde İlçe Protokol temsilcileri ve öğrencilerin katılımıyla kutlandı.

Silifke'de 'Dünya Meteoroloji Günü' kutlandı

Müdürlük binası önünde yapılan kutlamaya Silifke İlçe Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, İlçe Meteoroloji Müdürü Sıddık Şen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Süngü, İlçe Orman İşletme Müdürü Mustafa Arslan, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ali Özcan, İlçe Spor Müdürü Mustafa Türe, İlköğretim öğrencileri ve basın mensupları katıldı.

Öğrencilere meteoroloji hakkında bilgi veren İlçe Meteoroloji Müdürü Sıddık Şen, yaptığı konuşmasında; “Meteoroloji Genel Müdürlüğü havayı ve iklimi günümüzün son teknolojisi ile takip etmektedir. Bu yıl itibariyle yaptığı yatırımlar ile gözlem sistemlerinde %45'lik bir artış ile 1327 âdet Otomatik istasyon, 10 adet Yüksek Atmosfer Gözlemi, 72 âdet Havaalanı Otomatik istasyonları, 35 âdet Yıldırım Tespit Sistemi ve 78 adet Deniz gözlem istasyonlarından oluşan gözlem ağına sahip olmuştur. Meteoroloji Genel Müdürlüğümün hedefi bu yılın sonunda sahip olduğu Gözlem Ağındaki istasyonların sayısını 1680'a çıkarmaktır. Kurumumuz Meteorolojik kaynaklı afetlerden ülkemizin ve vatandaşlarımızın etkilenmemesi için erken uyarı sistemlerini ve tutarlı tahminlerini sürekli geliştirmektedir. Erken Uyarı Sistemlerinin en önemli araçlardan bir tanesi Meteorolojik Radarlardır ve radar gözlem şebekemiz %64'lük bir artışla 18'e çıkarılmıştır. Gözlemlerden elde edilen bu veriler yine günümüzün teknolojisi kullanılarak hızlı bir şekilde değerlendirmeye tabi tutulmakta, ayrıca gelecekte yapılacak çalışmalar için Kurumumuz veri merkezinde arşivlenmektedir. Son kullanıcıların hizmetine sunulan bu veriler ile tüm sektörlerin ihtiyacı olan çalışmalara katkı sağlanmaktadır.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde sadece geçmiş ve günümüzdeki iklim şartları değil aynı zamanda gelecekteki iklim koşulları içinde çalışmalar yürütülmektedir. Ülkemiz ve bölgesi için uzun vadeli ve yüksek çözünürlüklü bölgesel iklim projeksiyonları geliştirme çalışmalarına başlanmış ve 2015 yılında çalışmanın sonuçları "Yeni Senaryolar İle Türkiye İklim Projeksiyonları Ve İklim Değişikliği" isimli rapor ile duyurulmuştur” ifadesini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından meteoroloji bahçesinde bulunan teknolojik aletler öğrencilere tanıtıldı. Kutlama etkinliğinin ardından günün anısına hatıra fotoğrafları çekildi. 

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ... 
www.facebook.com/media/set/






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36