Sosyal Market’ten 6 ayda 2537 vatandaş faydalandı

Sosyal Market’ten 6 ayda 2537 vatandaş faydalandı

Sosyal Market’ten 6 ayda 2537 vatandaş faydalandı

 

Silifke Belediyesi ve Türk Kızılayı Silifke Şubesi işbirliğiyle faaliyetlerini sürdüren Sosyal Market’ten 2018 yılının altı aylık süre zarfında 2537 vatandaş faydalandı.

Silifke Belediyesi ve Kızılay işbirliğiyle çalışmalarını her geçen gün yoğunlaştıran Sosyal Market, ihtiyaç sahibi vatandaşlara kucak açmaya devam ediyor. Kayıtlara göre 2018 yılının ilk altı aylık süre zarfı içerisinde Ocak ayı 331, Şubat ayı 412, Mart ayı 447, Nisan ayı 456, Mayıs ayı 484, Haziran ayı 407 olmak üzere toplam 2537 vatandaşın Sosyal Market’ten faydalandığı belirtildi.

Yardımlaşma ve dayanışmayı artırmak için sosyal projelerine önem veren Silifke Belediyesi, Kızılay işbirliğiyle gerçekleştirdiği proje ve çalışmalarla, ilçe halkının takdirinitoplamaya devam ediyor. Yoksulluğun azalması, israfın önlenmesi, toplumsal barış ve hoşgörüyü arttırmayı amaç edinen belediyenin 2018 yılında gerçekleştireceği projeler ise bir bir hayata geçiyor.

“YARDIMLAŞMAYI BENİMSEMİŞ BİR KENTİZ”

İhtiyaç fazlası, kullanılmış fakat kullanılabilir nitelikteki veya kullanılmamış ayakkabı, çocuk kıyafetleri, gelinlikler ve her yaştan kesime hitap eden giyim eşyalarını sosyal markete kabul ettiklerini açıklayan Belediye Başkanı Mustafa Turgut, “Burada her vatandaşımızın gönül zenginliği yatıyor. İş adamlarımız, esnaflarımız ve vatandaşlarımızın her kesimi bizlere destek veriyor. Halkımızın böyle kalıcı ve anlamlı bir hizmete destek vermeleri heyecanımıza güç verdi. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. Bulunduğum her ortamda gurur duyduğum bir konudan bahsettim ve yine bahsedeceğim. Silifke sosyal barışı en iyi yaşayan, kardeşliği, dostluğu en iyi sergileyen, ortak yaşama kültürünü en iyi benimsemiş, bütünlük içinde yaşama kültürünü en iyi ortaya koyan kentlerden bir tanesi. Bu özelliklerimiz bize gurur veriyor” dedi.

“BU MARKETTE GÖNÜL ZENGİNLİĞİ VAR”

Kızılay Silifke Şube Başkanı Mustafa Beceren, “Bu marketimizde para geçmiyor. Hayırsever vatandaşlarımızın iyiliği ve cömertliği geçiyor. Dili, dini, cinsiyeti, kimliği ve kişiliği ne olursa olsun her vatandaşımız bizim için değerlidir. Yaptığımız bütün hizmetlerimiz onlar içindir. Elbette bu yardımlarımız yeterli değildir fakat ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın bu yardımlara ihtiyacı kalmayana kadar da yeterli olmayacaktır.”


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36