Sulama Birliklerinde işletme değil, başkan değişti

Sulama Birliklerinde işletme değil, başkan değişti

Sulama Birliklerinde işletme değil, başkan değişti

  

Mersin’in Silifke İlçesinde Sulama Birliklerinin tamamıyla DSİ’ye devredildiği konusunda kamuoyunda yanlış bir anlaşılma olduğunu belirten Zengin, ‘Birliklerde işleyiş aynı Sulama sadece başkan değişti” dedi.

 

 HABER: ATİKE CEYLAN

 

Silifke Bölgesindeki 5 Sulama Birliği’nin Başkanlığına Orman ve Su işleri Bakanı Veysel

Eroğlu’nun oluru ile görevlendirilen Ziraat Mühendisi Bayram Zengin, Sistemde bir değişiklik olmadığını sadece idarenin seçilmiş değil, atanmış olarak değiştiğini söyledi.

İŞLEYİŞ AYNI

7139 Sayılı Kanunla yeniden düzenleme yapılan 6172 Sayılı Sulama Birlikleri Kanununu ile

sulama birliklerinin tüzel kişiliği dahil herhangi bir değişiklik yapılmadığı, seçimle göreve gelen başkan yerine kamudan bir başkan görevlendirildiği öğrenildi. Özellikle çiftçilerin ve

kamuoyunda yanlış anlaşılmaların meydana gelmesi nedeniyle bilgi aldığımız Birlik Başkanı Bayram Zengin, “ Sulama birliklerinin işleyişinde herhangi bir değişikliğin yapılmadığını belirterek , “Ben, Orman ve Su işleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’nun oluru ile, Göksu,

Silifke, Yeşilgeçit, Mut ve, Köseçobanlı Gezende Sulama, Birliklerine başkan olarak görevlendirilmiş bulunmaktayım. Bunun dışında sulama birliklerinin işleyişinde değişiklik yapılmamıştır. Daha önce de olduğu gibi sulama; sulama birliği personeli gözetiminde,  temizlik ve bakım işleri birliğe ait iş makinaları tarafından yapılacaktır ve yine tüm bunlar için gerekli giderler de sulayıcılardan toplanan sulama ücretlerinden karşılanacaktır” dedi.

Sulama Birliklerinin İşleyişinde Hiçbir Değişiklik yaşanmadığı, Sulama Birliklerinde Değişen tek şeyin başkan olduğu öğrenildi. Yani hizmet yine eskisi gibi Sulama Birlikleri tarafından verilecek fakat, eksik makine ve personel desteği DSİ tarafından sağlanacak.

SULAMA BİRLİKLERİ

DSİ TARAFINDAN SULAMA BİRLİKLERİNE

MAKİNA VE TEKNİK PERSONEL DESTEĞİ

SAĞLANMAKTADIR

Sulama birliklerinde bulunmayan teknik personeller ve iş makinalarının temini konusunda DSİ tarafından destek sağladığını belirten Başkan Zengin, “Sulama birliği üyelerimizin bu hususu önemsemelerini belirtmek isterim.” dedi.

SULAMA TESİSLERİMİZİN

İŞLETME-BAKIM VE YÖNETİM

SORUMLULUĞU BİRLİKLERE AİTTİR

‘Sulama tesislerinin işletme-bakım ve yönetiminde değişin bir şey yoktur, Hala sulama birliklerimizin sorumluluğundadır “ diyerek sözlerine devam eden Başkan Zengin;” Birliğimizin Toplam sulama alanı: Mut: 41 bin 630 dekar, Göksu: 33 bin 890 dekar, Silifke: 37 bin 430 dekar, Kızılgeçit: 987 dekar, Köseçobanlı Gezende: 2 bin 870 dekardır yani toplamda sulama alanımız 116 bin 807 dekardır. Ayrıca zaman zaman yaşanan

Sulama kanallarındaki suyun çamurlu akmasının sebebi ise Göksu Nehri membasına yağış olmasıdır. Göksu Nehri, Mut kolu üzerinde meydana gelen yağışlarda boz, Ermenek kolu üzerinde meydana gelen yağışlar nedeniyle Göksu ırmağımız kırmızı rusubatlı akmaktadır”.

DSİ TARAFINDAN SULAMA BİRLİKLERİNE

MAKİNA VE TEKNİK PERSONEL DESTEĞİ

SAĞLANMAKTADIR

Sulama birliklerinde bulunmayan teknik personeller ve iş makinalarının temini

konusunda DSİ tarafından destek sağladığını belirten Başkan Zengin, “Sulama birliği üyelerimizin bu hususu önemsemelerini belirtmek isterim.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36