Türkiye'nin İlk Kayısısı çıktı

Türkiye'nin İlk Kayısısı çıktı

Türkiye'nin İlk Kayısısı çıktı

Silifke'de erkenci kayısı çıktı.


 1 Nisanda kayısı hasadı yapan Silifkeli üretici Hamza Gökler, kilosu 100 liradan alıcı bulmayı hedefliyor.

Turfanda meyveciliğin merkezi olan Mersin'in Silifke ilçesinde Türkiye’de sezonun ilk kayısı hasadı yapıldı.

Silifke'nin Kabasakallı Mahallesi'nde örtü altında kayısı üretimi yapan Hamza Gökler, yılın ilk kayısı hasadını yapmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

İlk hasat ürünlerini olan 20 kilo kayısıyı hale ve iç pazara gönderdiklerini belirten üretici Gökler,"Türkiye'nin ilk kayısısını Silifke'den çıkarmanın gururunu yaşıyoruz. Geçen yıl yurt içine ve yurtdışına göndermiştik ve kilosu 100 TL’den başladı 40- TL ye kadar sattık.

Biz bu durumdan memnunduk ama bu yıl biraz endişemiz var. Ama umutluyuz. Şuan için fiyat belli değil, ama geçen yıldan daha iyi olacağına inanıyorum.” dedi.

Hasadını yaptıkları Matador cinsi kayısının şekerlemesinin yüksek görüntüsünün de çok güzel olduğunu ifade eden Gökler, “4 dönüm örtü altı serası yetiştiriyoruz.  10 ton ürün bekliyoruz. İlk meyvelerimizi topladık. Geçen yıl yurtdışına göndermiştik. İnşallah bu yılda hem iç pazarda hem yurtdışı pazarında beklenileni alırız. Fiyatlarımız da gayet güzeldi. İnşallah bu yıl yine memnun kalırız” ifadelerini kullandı. 





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79