Uluslararası Silifke Festivali başlıyor

Silifke’de 10-15 Mayıs 2018 tarihleri arasında kutlanacak olan 45. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali Perşembe günü başlıyor. Festivale yurt içi ve yurt dışından çok sayıda Halk Dansları Topluluğu ile kardeş kent misafirleri de katılıyor.

Uluslararası Silifke Festivali başlıyor

Bu yıl festivalde Manuş Baba, Onur Akın, Işın Karaca, Engelliler Derneği Korosu, Rubato ile Mor ve Ötesi gibi birbirinden ünlü sanatçılar sahne alacak.

Bu yıl 45.si düzenlenecek olan Uluslararası Müzik ve Folklor Festivaliyle ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Her yıl kutladığımız ve geleneksel hale getirdiğimiz 45. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivalimiz, halkımızın ve protokolün yoğun katılımıyla açılıyor. Bir hafta sürecek olan festivalimiz bu yılda halkımıza açık ve ücretsiz olacaktır.

10 Mayıs Perşembe günü saat 16:30’da sergi açılışlarıyla başlayan festivalimizin yine aynı gün içerisinde saat 18:00’da Atatürk Anıtına Çelenk Sunulması, saat 20:15’te Kortej Yürüyüşü ve saat 21:00’da ise Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivalimizin açılış törenini gerçekleştireceğiz.

Yine festival etkinliklerimiz içerisinde gün boyu sergi açılışları, tiyatro gösterileri, basketbol turnuvaları, halk oyunları gösterileri, avcılık ve atıcılık yarışları, Silifke Türküleri Temalı Ses Yarışmaları, belediye fasıl grubu konserleri, batırık yarışmaları ve satranç turnuvaları gibi çeşitli etkinlikler yer alacak olup bu güzel etkinliklerimizi halkımızla buluşturacağız.

Geçmiş yıllarda olduğu gibi Silifke’de bu yıl daha kültürel ve daha sanatsal ağırlıklı bir festival coşkusu yaşanacak. 45 yıldır kutlanan bu festivaller sayesinde Silifke adını Türkiye'ye olduğu gibi Dünya’ya da duyurmuştur. Silifke halkı, geçmişine sahip çıkarak bu değerlerini korumuştur. Akdeniz’in incisi olan bu güzel ilçe, tarihi dokusu ve doğal güzellileriyle yerli ve yabancı konuklarının dikkatini çekmektedir. Festival dolayısıyla gelen misafirlerimiz, ilçemizin tanıtımına büyük katkı sağlamaktadırlar. Kültür Haftamız, yine Atatürk Anıt Meydanında ki yeni festival alanımızda olacaktır.” dedi.

“45 YILDIR BAŞARILI BİR ŞEKİLDE KUTLANIYOR”

Bir Yörük yurdu olan Silifke'mizde 1974 yılından beri kültür değerlerimizi yaşatmak, canlı tutmak ve bunu yurt içinden ve yurt dışından gelen insanlara tanıtmak için festivaller yapıyoruz. 1974 yılında Müzik ve Folklor Festivali olarak başlayan ve 45 yıldır başarılı bir şekilde kutladığımız festivalimizi bu yılda gerçekleştirmenin heyecanını ve coşkusunu yaşamaktayız. Bu yıl sanatsal ve kültürel faaliyetlerimize daha fazla ağırlık vererek, yarışmalarımızı, konserlerimizi ve diğer etkinliklerimizi daha katılımlı hale getirdik. Her akşam birbirinden ünlü sanatçılarımızı siz değerli halkımızla buluşturmayı hedefledik. Ayrıca ekonomik kazançtan ziyade kültürel değerlerimizi ve yöresel ürünlerimizi daha fazla tanıtmaya ağırlık verdik. Göreve geldiğimiz andan itibaren sanatın, kültürün, sporun ve barışın kenti olma yolunda başarılı hizmetler gerçekleştirdik. Bu hedefte ve yolumuzda her geçen gün şevkle, heyecanla ve gururla yürümeye devam edeceğiz. Yaklaşık 3000 yıllık tarihe ve eşsiz güzelliklere sahip olan Silifke’mize en iyi hizmetleri sunmak, benim ve mesai arkadaşlarım için büyük bir onur olmaya devam edecektir. Kültür Haftamızın hayırlı uğurlu olmasını diler, bütün halkımıza en içten sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

 




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79