Barzani: Türkiye Olmasaydı, Giremezdik

IKBY Başkanı Barzani "Türkiye'nin rızası ve yardımıyla, ABD'nin desteği olmasaydı Peşmerge güçlerinin Kobani'ye gitmesi mümkün değildi." dedi.

Barzani: Türkiye Olmasaydı, Giremezdik
 Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Peşmerge güçlerinin Türkiye'nin yardımı ve ABD'nin desteğiyle Kobani'ye gittiğini belirtti.


"TÜRKİYE'NİN YARDIMI, ABD'NİN DESTEĞİ OLMASAYDI..."

Barzani, yaptığı yazılı açıklamada, Kobani'nin terör örgütü IŞİD'in eline geçmemesi için "dost ülkelerle" görüşerek yoğun çaba gösterdiklerini vurgulayarak yaşanan sürece ilişkin şunları kaydetti:

"Türkiye'nin rızası ve yardımıyla, ABD'nin desteği olmasaydı Peşmerge güçlerinin Kobani'ye gitmesi mümkün değildi. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, yaptığımız telefon konuşmasında, 'Peşmergenin, Türkiye üzerinden Kobani'ye gitmesi için görüşme halinde olduklarını ve anlaşmaya yaklaştıklarını' bize iletti. Geçiş için ABD, Türkiye ve Kürdistan bölgesi arasında üçlü ve ikili yoğun görüşmeler yapıldı. Müzakereler neticesinde Türkiye, Peşmergenin Kobani'ye gidişi için her türlü kolaylığı sağlayacağını resmi olarak tarafımıza bildirdi. ABD de bu sürece desteğini ifade etti." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36