Dolandırıcılık yöntemlerine bir yenisi eklendi

Aman dikkat.!

Dolandırıcılık yöntemlerine bir yenisi eklendi

Özellikle kat karşılığı parsel verecek olanların dikkatine bu haber sizi daha çok ilgilendiriyor. Bölgemizde ve Silifke’de son zamanlarda yeni bir dolandırıcılığın türediği ve vatandaşı sahte tapu ile kandırıp,  kaçtıkları belirtildi.

 Konuyla ilgili Silifke Emlakçiler Derneği Başkanı Arif Kayrak’tan bilgi aldık.

Başkan Kayrak, dolandırıcılığın pek çok çeşidiyle karşı karşıya kaldığımız günümüzde maalesef ki  her geçen gün yeni dolandırıcılık sistemleri karşımıza çıkıyor.

Bizlerde özellikle üyelerimizi ve vatandaşları uyarmak istiyoruz. Kendini mal sahibi olarak tanıtan ve mücahitlerle kat karşılığı anlaşmaya çalışan bir çetenin olduğu duyumlarımız arasında. Arada sözleşme sağlayıp komisyon alıp kaçtıklarını duyuyoruz. Eğer ki böyle durumlarla karşılaşmak istemeyenlerin, tapu örneklerine bakmaları yada derneğimize gelip yer hakkında bilgi sahibi olmalarını öneriyoruz. Kimse bu dolandırıcılara pirim vermemelidir. Silifke’mize hep birlikte sahip çıkalım” dedi.

 Kayrak ayrıca sahte tapuyu öğrenmek için tapunun gerçek sahibi olduğunu iddia eden kişiyle tapuya gittikleri zaman kaydını kolaylıkla öğrenebileceklerini, zaten tapu sahibi değilse bilgi alamayacağını ve dolandırıcı olduğunun böylelikle ortaya çıkacağını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79