Erkenci karadut Katar’a gidiyor

Mersin’de alternatif ürün olarak üretilen karadut, kilosu 90 liradan satılıyor. Özenle toplanan ürünler Katar’a ihraç ediliyor.

Erkenci karadut Katar’a gidiyor

Silifke'de havaların sıcak geçmesinden dolayı Şubat ayı ortasında hasadına başlanan karadutta hasat, bu yıl bir ay erken başladı. Kilosu 90 liradan alıcı bulan örtü altı erkenci karadutlar, özenle toplanıp paketlenip Katar’a ihraç ediliyor. İlçeye bağlı Atayurt Mahallesinde domates ve çileğe alternatif olarak karadut üretimi yapmaya başlayan Halise Sarıçalık, verimden ve fiyattan memnun olduklarını kaydetti. Havaların sıcak gitmesi meyvelerin erken olgunlaşmasına neden olduğunun altını çizen üretici Sarıkçalık, “Karadutlarımızın hasadına başladık. Şu an kilosu 90 lira. Küçük paketler olarak satıyoruz, içerisinde 35- 40 tane oluyor. Yani tanesi 2,5 liraya geliyor. Şu an yiyemeyenler fiyatı yüksek bulanlar üzülmesin, hasadımız haziran ayına kadar devam edecek. Serada biter açıkta başlar bu nedenle her eve karadut girer. Domates ve çilek üretimini bıraktık ve karadut diktik. Şu an dutta ilk hasat ve fiyattan çok memnunuz. Katar’a ihracata gidiyor. Çok memnunuz, herkesin dikmesini tavsiye ediyoruz. Tüketiciler sağlık açısından da çok memnun. Özellikle bölgemize gelen Ruslar ve Ukraynalılar talep gösteriyor. Ürünü satma sıkıntımız yok" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36