Kaymakam Cinbir’den Kadınlara özel kokteyl

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ve Eşi Hayriye Cinbir, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Kaymakamlık binası koridorunda kadınlara özel kokteyl verdi.

Kaymakam Cinbir’den Kadınlara özel kokteyl

Haber: Atike Ceylan Kaçar

Silifke’deki bütün kurumlardaki kadınlardan birer temsilci, sivil toplum örgütlerindeki kadınlardan birer temsilci ve her meslek alanından bir kadının bulunduğu bu özel günde,   Kaymakam Cinbir ve Eşi Hayriye Cinbir kadınları karanfillerle karşıladılar.

Bu koridor bu kadar aydınlanmamıştı

17 aydır Silifke’de görev yaptığını ve kaymakamlık koridorlarının hiç bi kadar aydınlık bir hal almadığını belirten Kaymakam Cinbir, ülkenin gelişmesi ve ilerlemesinde büyük emeği bulunan kadınların, toplumsal ve ekonomik yaşamdaki gelişmelerin en temel öğesi olduğunu söyledi.

 Kokteyle katılan kadınlar şaşkınlık ve gurur duygusunu birden yaşadılar. İlk kez bir kaymakam  tarafından sadece kadınlara özel böylesine  güzel bir program düzenlendiğini gören kadınlar, kaymakam Eşi Hayriye Cinbir’i de aralarında görmekten mutluluk duydular.

Kadınları tek tek gezerek beyaz ve kırmızı karanfil dağıtan Kaymakam Cinbir ve Eşi Hayriye Cinbir, davete icabet eden kadınlarla sohbet edip tanıştılar.

Ardından günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yapan Kaymakam Cinbir,  “Dünyamız ve Ülkemizdeki sıkıntıların önemli bir sebebi de, oluşturulan olumlu politikalar ve yapılan çalışmalara rağmen, kadınların aile içinde ve toplumsal hayatta olması gereken yerde olmayışıdır.

Dünyaya huzur, barış ve sevginin hakim olmasını istiyorsak; kadının zarafeti ve yüreğindeki sönmez sevgi ışığı ile dünyaya bakabilmeyi, olaylara kadın dokunuşunu sağlayabilmeyi başarmalıyız.

Aziz milletimizin birlik ve dirliğine , kavganın ve şiddetin yaşanmadığı bir dünyayı kurabilmek için kadın - erkek herkesin birlikte çalıştığı, sevginin, huzurun, barışın hakim olduğu, açlığın ve gözyaşının son bulduğu bir dünyanın, küsmek ve darılmak için bahaneler arayanların değil sevmek ve sevilmek için çareler arayanların yaşadığı bir toplumun inşasına vesile olması temennisiyle; başta fedakâr annem, her zaman ve her şartta yanımda olan, güç ve esin kaynağım sevgili eşim ve memleketin bölünmez bütünlüğü için seve seve can veren aziz şehitlerimizin anne ve eşleri olmak üzere, tüm kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” dedi.

26 yıllık kaymakamlık görevinin 23 yılında kendisiyle birlikte görev verilen heryere hiç sorgusuz gelen ve hiçbir zaman desteğini esirgemeyen eşi Hayriye Cinbir’e hala aşık olduğunu da belirten Kaymakam Cinbir, ‘benim eşim gibi bütün siz kadınlar özelsiniz” dedi.

Ardından bir konuşma yapan Hayriye Cinbir: Kaymakamla evli olmanın gerektirdiği zorunluluklar var elbet. Ama bütün bu zorlukları bir omuz omuza vererek aştık. Şükürler olsun üç evladımız var ve ben evlatlarımın siz bütün kadınlarında istediği gibi vatanına milletine hayırlı birer insan olması için yetiştiriyorum. Bu anlamda eşim her zaman için yanımda ve kadın olarak onun desteğini her zaman hissediyorum. Sizleri burada görmek beni de bir kadın olarak gururlandırdı. Hepiniz hoş geldiniz ve kadınlar gününüz kutlu olsun” dedi.

Kokteyle katılan kadınlar ise: kendilerine verilen bu değer karşısında oldukça heyecanlandıklarını ve mutlu olduklarını, bu anlamlı günde kendilerini unutmayan ve onure  eden Kaymakam Cinbir ve Hayriye Cinbir ‘e çok teşekkür ettiklerini söylediler.

FOTOĞRAF ALBÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ... www.facebook.com/media/set/



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36