Kız Yurdu Müdürü Tatar’dan ziyaret

Taşucu Kız öğrenci Yurdu Müdürü Aylin Kaya Tatar, Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Atike Ceylan’ı ziyaret etti.

Kız Yurdu Müdürü Tatar’dan ziyaret

Haber: Atike Ceylan Kaçar

Müdür Tatar, öğrencilerin sosyal ve kültürel etkinliklerle kendine olan güveninin yerine geldiğini ve bu anlamda yöre halkının öğrencilere sahip çıktığını söyledi.

Öğrencilerin kentin kültürel ve sosyal yaşamında büyük rol oynaması gerektiğini belirten Müdür Tatar, “öğrencilerin bulunduğu yerde bereket olur, oranın havası eğitim kokar. Burada bulunan kız ve erkek öğrenciler hepimizin evlatları. Bende bir anne olmam nedeniyle her birini ayrı ayrı sevip koruyup kolluyorum. Hepimiz kendi çocuğumuz gibi düşünüp onlara sahip çıkmalıyız. Unutamayalım ki bizlerin evlatları da başka illere okumaya gidecekler o zaman aynı hassasiyeti bizlerde bekleyeceğiz. Bu anlamda Silifke ve Taşucu halkı oldukça duyarlı. Bu duyarlılığın daha da artmasını bekliyoruz” dedi.

Müdür  Tatar, “Öğrenciler için zaman zaman yurtta verilen eğitici seminerler ile bilgi birikimini arttırmak ve model olması için seminerler düzenliyoruz. Bunun yanı sıra sosyal aktivitelerle onları özellimle vize ve final zamanlarında her zaman için morallerini yüksek tutmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Ceylan ise, “Silifke bu konuda çok şanslı ama bunun farkında çok değil. Silifke’de maalesef ki 4 yıllık bir üniversite olduğunu bilmeyen vatandaşlarımız var. Burada okuyan öğrencilerimiz toplumda daha çok yer almak istiyor. Bunu zaman zaman bizlere dile getiriyorlar. Onların gezip aktivitelerini daha geniş kapsamlı yapacakları bir alanları yok. Yada bir araya gelecekleri bir sosyal tesisleri yok. Bu anlamda kısıtlı mekanlarda sosyal ve kültürel aktiviteler yapmak zorunda kalıyorlar. Hatta bazıları da yapamıyor. Bu anlamda biraz daha gelişmemiz gerektiğini düşünüyorum. Kenti yönetenlerin öğrencileri daha çok aralarına alması gerektiğini düşünüyorum. Sizleri debi tip aktivitelerine duyuyor ve yazıyoruz bu anlamda tebrik ediyorum” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36