Silifkeli kadınlar, Stresi bahçede atıyorlar

Silifkeli kadınlar, Stresi bahçede atıyorlar

Silifkeli kadınlar, Stresi bahçede atıyorlar

Mersin’in Silifke ilçesinde kadınlar yoğun iş temposu ve kent yaşamından kaynaklanan stresi bahçede sebze dikerek atıyorlar.

 HABER: ATİK E CEYLAN KAÇAR

 ÖZEL HABER

Özellikle yaz aylarıyla yaylalara göç eden Silifkeli kadınlar,  yeşil bir ortamda yaşamak için evlerinin bahçelerinde sebze, balkonlarında ise birbirinden güzel çiçekler yetiştiriyor.

Böylelikle stresi yendiklerini belirten Silifkeli kadınlar, ayaklarına giydikleri noylan ayakkabı ve çıplak elle temizledikleri bahçelerinde stres atıyorlar.

Özellikle büyükşehirlerde yaşayanlar havaların ısınmasıyla bahçelerinde düzenleme ve temizlik yaparak çeşitli sebze fideleri ve çiçek dikimini tamamlayan kadınlar, günün stresini ise hobi bahçelerinde atıyor.

Bahçelerine birbirinden güzel çiçek diken Hatice Eren isimli kadın ise yayla evinin bahçesine sebze ekerek hem stres atıyor hem de organik sebze yetiştiriyor.

Bahçe işleriyle uğraşmanın kendisine çok iyi geldiğini Hatice Eren, “ Yayla evimizin yanına yiyeceğimiz kadar sebze, meyve ektik. Kendimize yetecek kadar yiyecek yapıyoruz, Tamamen doğal olarak hayvan gübresi ile yetiştiriyoruz. Kendimizin bakıp büyüttüğü daha iyi tabiki. Bize de şifa oluyor taze taze yiyoruz. Bahçede uğraşmak çok iyi geliyor,  çok güzel derdimizi tasamızı toprakla unutuyoruz, ne başımız ağrıyor ne tansiyonumuz çıkıyor. Biz stresimizi toprağa atıyoruz” diye konuştu.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79