Grip ve korunma yolları

Uzman gözüyle gripten korunmanın yolları

Grip ve korunma yolları
Haber: Atike Ceylan Kaçar

Olbamed Hastanesi’nde görev yapan Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Uzman. Dr. Fatih Erdem,  grip ve gripten korunma yolları hakkında gazetemize bilgi verdi.

Dr. Erdem,  verdiği bilgilerde şunları kaydetti: “Grip, ülkemizin de içinde bulunduğu Kuzey yarımkürede, sonbahar aylarında başlayıp ilkbahar aylarında azalarak devam eden bir seyirle görülmektedir. Ülkemizde de diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi en sık tespit edilen virüsler İnfluenza A(H1N1) (domuz gribi), influenza A(H3N2) ve influenza B alt tipleridir.  Özellikle hastalık açısından dikkat etmesi gereken kişiler risk gruplarında olanlardır. 65 yaş ve üzeri kişiler, 2 yaşın altında olanlar, hamileler, bakımevi ve huzurevinde kalanlar, kronik hastalığı olanlar, aşırı kilolu olanlar, sağlık çalışanları, 6 ay-18 yaş arasında olup uzun süre aspirin kullanması gerekenler grip için risk grubunda bulunmaktadır. Bu grupta bulunanlar mevsimsel grip aşılarını yaptırmalıdır. Grip aşısı grip mevsimi boyunca yaptırılabilir. El yıkama ve kişisel hijyen gripten korunmada önemli yöntemlerdendir. Hasta kişilerle temastan kaçınılmalı, kalabalık ve kapalı ortamlarda uzun süre kalınmamalıdır. Öksürme ve hapşırma sırasında ağız ve burun kapatılmalıdır (kağıt mendil veya omuz-dirsek arası kol ile). Eller sık sık sabun ve su ile yıkanmalıdır. Grip benzeri bir hastalık geçirildiğinde evde istirahat edilmelidir, hastalığı bulaştırmamak için mümkün olduğu kadar az kişi ile temas edilmelidir. Hasta kişiler hekime başvurmalı ve hekim önerisi dışında ilaç kullanmamalıdır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36