Hastanedeki değişim hizmete yansıdı

Silifke Devlet Hastanesi Artık tam kapsamlı hizmet vermeye başladı.

Hastanedeki değişim hizmete yansıdı

Haber: Atike Ceylan

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Kasım ayında görevine yeni başlayan Silifke Devlet Hastanesi Başhekimi Hüseyin Gölgeli’ yi ziyaret ederek hastanedeki kan değişiminin vermiş olduğu heyecanı tebrik etti.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir’in ziyaretine Silifke Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Eren, Hastane Müdür Vekili Uğur Dibek, Müdür Yardımcısı Kürşat Güngör, Otelcilik Birim Sorumlusu Abdullah Bozoğlu, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Cihat Budak, Elektronik Mühendisi Zafer Koçak, Radyoloji Uzmanları Dr. İbrahim Arıcı ve Ahmet Hakan Korkmaz eşlik etti.

Ziyarette bilgi alan Kaymakam Cinbir konuşmasına öncelikle basın mensuplarına ve kamuoyuna seslenerek başladı. Kaymakam Cinbir basın mensuplarından hastaneyi kamuoyuna doğru ve olduğu gibi yansıtılması gerektiğini, bazı durumların abartılarak servis edildiği takdirde haksızlık yapıldığını belirtti.

Eksiklikleri görmektense güzellikleri görülmesi gerektiğini, çalışanlar ve vatandaşlar arasında empati kurulması gerektiğini belirten Kaymakam Cinbir, “ bütün yaşanılan olumsuzlukları geri de bıraktık. 2016 yılında daha iyi olacak. Yeni Başhekimimiz Hüseyin beyin yeni bir sinerji oluşturacağı ortadır.  Yapılan yenilikler yeni hizmet anlayışı ile birlikte yeni bir heyecan oluştu. Bu heyecanı örselemeyecek, bu heyecanı durdurmayacak, bilakis bu heyecan artarak devamını sağlayacak bir kamuoyunun desteğine ihtiyacımızın olduğunu bizzat Kaymakam olarak bunu söylemek için buradayım” dedi.

BİMER’E ŞİKÂYETLER OLDU”

Hastanemizdeki değişimi ve bu değişimle gelen yenilikleri görüyorum. Yeni ekipte başarma hırsı olduğunu açıkça görüyoruz. Bu heyecanları beni mutlu ediyor. İlerleyen günlerde bunun meyvesini alacaklarına da cani gönülden katılıyorum. Geçmiş günlerde birçok sıkıntılar yaşandı. Şikâyetler oldu. Silifke devlet hastanesi olarak sıkıntıların yaşandığı alanlardaki mağdur olan vatandaşlardan ve  BİMER’e şikayetler oldu. Şikayetlerin birçoğu gerçeği yansıtmayan bilgilerden oluşuyor. Bu şikayetler yönetmeliğin bazı alanlarını gereksiz yere meşgul etti ediyordu. Bizler zaten sıkıntılarımızı biliyoruz. Ve bunları kökten çözmek için geldik. Ben vatandaşlarımızdan rica ediyorum. Herhangi bir şikayetiniz varsa bunu bizlerle paylaşın. Önce bize gelin sorunun daha çabuk ve etkili bir şekilde çözülmesini için bizimle temas kurun. Bu hem sizin için hem de hastanemiz açısından en doğru olanıdır.

Çözüm üretecek yerler değil, çözümsüzlüğe itecek yerlerde çözüm arandı

Çözüm üretecek yerler değil, çözümsüzlüğe itecek yerlerde çözüm arandı. Bu sorunlar burada başhekimle paylaşılmadan, doktorla paylaşılmadan,  müdürle paylaşılmadan çözüm aramanın yanlış olduğunu ve gereksiz zaman harcandığını bilmemiz gerekiyor.  Ben vatandaşlarımızdan şunu rica ediyorum. Sorunlarınız önce hastane yetkilileriyle paylaşmalısınız. Mutlaka bir çözüm bulunacaktır. Bundan emin olunuz. Şayet çözülemeyecek bir durum olursa Kaymakamlık değerlendirir, valilik değerlendirir,  kamu hastaneleri genel sekreterliği değerlendirir. Yani bir sistem var netice itibariyle. Vatandaşlarımız taleplerini ve şikâyetlerini bizlere kaymakamlığa iletmeleri yeterli.  Yani BİMER’e yazılmış olması SADİM’ e yazılmış olması tabii ki bir haktır. Ama her ne kadar oralara yazılsa da yine biz inceliyoruz onları. Hizmet zincirinin ilerlemesi ve hızlanması için konuyla hiç alakası olmayan yerlerin meşgul edilmemesi gerekiyor. Bir de asılsız itham yapılmaması gerekiyor. Bazen öyle ithamlar var ki yalan yanlış lansediliyor, yazılıp çiziliyor. Bu anlamda basınında çok dikkatli olması gereklidir. Yapıcı, çözüme yönelik haberlerle hastanemize sahip çıkmamız gereklidir. Yeni yapılan yeniliklerle hastanemizin adına yakışan bölge hastanesi gibi hizmet vereceğinden artık endişemiz yok. Hep birlikte hastanemize sahip çıkalım” dedi.

 

Kadın doğum uzmanı sorunumuz kalmadı

Göreve başladığımda ilk iş olarak hastanenin genel sorunlarını tespit ederek hemen çözüm arayışı içine girdiklerini belirten Silifke Devlet Hastanesi Başhekimi Hüseyin Gölgeli ise yapılan yenilikler ve hizmetler hakkında bilgi verdi:

Başhekim Gölgeli, “sorunların çözümü için hemen ekibimle toplantı yaptım. İlk olarak geçtiğimiz günlerde kadın doğum bölümünde sıkıntılar oldu ve bu medyaya da yansıdı. O dönemde Kadın doğum bölümünden bir doktorumuz istifa etmişti bir tanesi de izne ayrılmıştı. Bunun için doktorumuz yoktu.  Bu konuyu  gerekli yerlerle görüştük.  Raporlu doktorumuzda görevine başladı. Artık her gün burada 24 saat kadın doğum doktorumuz mevcut bulunmaktadır. Sürekli geçici görevle yakın ilçelere doktorları görevlendirilmesi sonucu meydana gelen aksaklıklar böylelikle  artık çözüldü. Şuan bir kadrolu doktorumuz var bir tanede geçici görevle doktorumuz gelmekte. Yani bundan sonra söz aldık Silifke Devlet Hastanesindeki kadrolu doktorlar çok mecbur kalmadıkça başka ilçelere gönderilmeyecek. Böylelikle uzun süreli tedavilerde hastalarımız başka yerlere yada ayrı ayrı doktora gitmekten kurtulmuş olacak.

İNANDIK BAŞARACAĞIZ

Hastanemizde geçici görevlendirmeden doğan sıkıntılardan dolayı tam kapsamlı hizmet veremediğimiz süreçler olduğunu biliyoruz. Ancak biz ekip olarak inancımızla geldik. Bütün doktor arkadaşlarımızla ve ekibimizle tüm zorlukları aşarak daha kapsamlı hizmet vermeye başladık. Ben ve ekibim bunu başaracağımıza inanıyoruz. Artık Silifke devlet hastanesi halkın karşısına gururla çıkacak. Hastanemiz tam kapsamlı hizmet verecek.

3 günde Ultrason RM Sonucu Veriyoruz

Hastanemizde Ultrason MR ve Tomografi sorunu çığ gibi büyümüştü.  2 ila 6 ay arasında çekilebilin ve alınan raporlar artık 3 güne düşürüldü. Biz sıkıntılı ve zaman isteyen alanları daha teşekküllü hale getirerek en hızlı şekilde neticeye gitmeye başardık.  Artık vatandaşlarımız saatlerce, günlerce sonuç beklemeyecek. Ultrason RM çekimi ve raporu şuanda doktorlarımızın geçici görevlendirmeleri durunca, doktorlarımız daha özenli ve istekli çalışıyorlar.   Şuan 3 gündü sonuç alıyor.  Hedefimiz  1 günde sonuçları verebilmektir. Ultrason konusunda da işlemlerin hızlanması vatandaşın bilinçli davranmasına da bağlı bulunuyor. Örneğin Bir hastanın karın ultrasonu çekilecekse aç karna gelmesi gerekiyor.  Hasta yemek yemiş gelmişse bir gün sonraya randevu veriyoruz. Ama hasta aç gelmişse doktor bey aynı gün bakıyor ve en hızlı şekilde sonuçlandırıyor. Bu hizmetimizle Türkiye standartlarını bozacağız.

 Isınma sorunumuz kalmadı

Hastanemizin geçtiğimiz kış dönemlerinde yaşanılan ısıtma sorununu artık çözüme ulaştı. Hastanemizin konumu dolayısıyla kapı ve pencerelerin rüzgar geçirmesi nedeniyle soğuk oluyordu. fakat şuanda Isıtma sistemlerini çözdük ve 1400 penceresi bulunan hastanemizin pencerelerin tamamını elden geçirdik ve artık soğuk alma ihtimalini ortadan kaldırdık. Hastanemizin her köşesi eşit sıcaklıkta,  hastalarımızı daha rahat ve ferah bir ortamda hizmet verilebiliyoruz.

Fizik tedavi için sıra beklenmeyecek

Fizik Tedavi servisimiz yoktu. Hastalarımız başka servislerde yatıyordu.  Hastanemizin 4. Katını kullanarak orada fizik tedavi servisini açtık. 20 yataklı servisimizle hizmet vermeye başladık. Şu an Hastanemizin beşinci katı boş durumdadır. Oraya da bir servis açacağız ve 200 yataklı hastanemiz tam kapsamlı olacak” dedi.

KEMİK ÖLÇÜM CİHAZIMIZI HİZMETE SUNUYORUZ

Arılalı bir şekilde duran ve tamiri için uçuk rakamlarda fiyat istenmesi sonucu tamir yaptırılamayan  kemik ölçüm cihazımızda tamir ediliyor. 20 gün önce ihaleye çıktık. Cihazımızı kısa zamanda hastalarımızın hizmetine sunacağız.

  Anjiyo konusunda doktor eksiğimiz var

Anjiyo konusunda da Sağlık Bakanlığımızın belli kanunları var. Bir hastanede anjiyo alması için 6 kardiyolog doktoru ve 3 kalp damar cerrahi uzmanı olması gerekiyor. Bizde iki kardiyoloji uzmanı var. Kalp damar cerrahi uzmanımız yok. Kadro da yok. Öncelikle kadroların açılması gerekiyor. Bu konuyu Genel sekreterlikle görüştük. İnşallah bu sorunu da çözeceğiz. Hastanemiz tam kapsamlı olarak hizmet verecek” dedi.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36