Kızılay’da stoklar eriyor

Türk Kızılayı Mersin Şube Başkanı Necmi Erdem kan stoklarının azaldığını söyledi. Kış mevsimine bağlı olarak stoklarda sıkıntı yaşandığını söyleyen Erdem, Mersin halkını kan bağışında bulunmaya çağırdı.

Kızılay’da stoklar eriyor
Haber: Atike Ceylan Kaçar

Kış mevsimine bağlı olarak havaların normal seviyenin üzerinde soğuk olması sebebiyle vatandaşların evden çıkmadığını belirten Türk Kızılayı Mersin Şube Başkanı Necmi Erdem, buna bağlı olarak stoklarda azalma olduğunu söyledi. Kan stoklarının erimeye başladığın söyleyen Başkan erdem Mersin halkını kan bağışı konusunda duyarlı olmaya çağırdı. Her zaman kan ihtiyacı olduğunu belirten Erdem, “Kan stoğumuzun daha fazla düşmesi korkusu yaşıyoruz. Kan ihtiyacında yetersiz kalmak istemediğimiz için Mersin halkı başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarımıza kan bağışı yapmaları konusunda çağrıda bulunuyoruz. Lütfen herkes kan toplama merkezlerimize gelerek kan bağışında bulunsun. Bugün başkasına ihtiyaç olan kan, yarın kendimize ya da en yakınımıza ihtiyaç olabilir. Bu düşünceyle hareket etmemiz gerekiyor” dedi.

KAN BAĞIŞINDA BULUNUN

Ülke genelinde yaşanan kan stoğunun Mersin’de de yaşandığına dikkat çeken Erdem, “Ülke genelinde Yaklaşık 50 bin olan stok seviyesi, 35 bin civarına düştü. Bu düşüşten Mersin şubemiz de nasibini almış durumda. Ülke genelindeki hastanelerin yüzde 95’inin kan ihtiyacını Kızılay olarak biz karşılamaktayız. Onun için stoklarımızın normal seviyeye gelmesi için vatandaşlarımızın duyarlı olmasını bekliyor ve kan toplama merkezlerimize gelerek kan bağışında bulunmalarını rica ediyoruz” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36