Olbamed hastanesinde beyin ve sinir cerrahi uzmanı göreve başladı

Olbamed hastanesinde beyin ve sinir cerrahi uzmanı göreve başladı

Olbamed hastanesinde beyin ve sinir cerrahi uzmanı göreve başladı

Olbamed hastanesinde beyin ve sinir cerrahi uzmanı Dr. Gökduman göreve başladı

Uzman Dr. Gökduman Özel Olbamed Hastanesinde hasta kabulüne başladı.

Beyin ve Sinir Cerrahisi, Bel fıtığı,boyun fıtığı tedavisi, beyin hastalıkları, tüm omurga ameliyatları kafa travmaları konularında Uzmanı Op. Dr. Cem Atilla Gökduman, hasta kabulüne başladı

Gökduman omurgaların arasında bulunan ve özel bir bağ dokusuna sahip olan disklerin öne doğru kayarak omuriliğe ve sinirlere baskı yapması sonucunda bel fıtığı hastalığının ortaya çıktığını belirtti.

Bel fıtığının günümüzde çok rastlanan bir hastalık olduğunu ifade eden Gökduman, “Özellikle toplumda bulunan bazı meslek gruplarına mensup insanlarda bel fıtığının görülme riski daha fazla olur. Aileden gelen genlerin de bu hastalığa yakalanma riskini arttırdığı görülmektedir. Duruş bozuklukları başta olmak üzere az hareket eden kişilerde bel fıtığı sık rastlanmaktadır. Bel fıtığı iki ayağı üzerinde duran insan organizmasının kaslarının yer çekimine yenik düşmesinin sonucudur. Hızlı tüketim toplumunda görülen, çağımızın hastalığı olarak da nitelendirilen obezite hastalarının da fıtık olma riskleri oldukça yüksektir. Şişman olmak bel fıtığı riskini çok arttırmaz fakat kilo almak veya hayatımızdaki aktiviteyi azaltmak riski çok arttırır. Bel fıtığından kaçınmak için kişilerin hem kilosuna hem de dikkatli bir şekilde hayatlarına tempo katmaya özen göstermelidirler. Ani ve dikkatsizce yapılan hareketler de bel fıtığına yol açar. Isınmadan egzersiz yapmaya çalışmak da bel fıtığı hastalığını tetikleyen etmenler arasında yer almaktadır” diye konuştu.

Yoğun iş temposu, stresli bir yaşam sürmek ve depresyonun kişinin yaşam kalitesini düşüren sebeplerden olduğunu kaydeden Gökduman, şöyle konuştu:

“Bunun yanı sıra bel fıtığına da neden olan bu etmenlerden olabildiğince uzak durmak gerekir. Bel fıtığı her yaş grubunda kişilerde gelişebilmektedir ancak orta yaş ve üstünde olan insanlarda bel fıtığına daha sık rastlanmaktadır. Sürekli ve düzenli ağır yük taşımak fıtık sebebi değilken, aralıklı olarak veya aniden ağır kaldırmak fıtığa yol açabilir. Ofis yaşamı, saatlerce bilgisayar başında oturmak, sigara kullanmak ve sürekli ayakta durmak da bu hastalık için tehlike arz eder. Oturarak aynı pozisyonda çalışanlar ve şoförler bel fıtığı olmaya en yatkın meslek gruplarındandı.”



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36