Başkan Kocamaz Silifke’de

25.Yılımızda Da Eşit Hizmet Anlayışıyla Mersin’i Kucaklıyoruz.

Başkan Kocamaz Silifke’de

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz,  Mersin’in doğusundan batısına kadar yaptığı 4. Hizmet Yılı Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı turuna Silifke ilçesi ile devam etti.

 

Mersin’e yaptığı hizmetlerin tanıtımını yapan ve vatandaşlarla bir araya gelen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ilçe programlarının son gününde Silifke’yi ziyaret etti. Hizmetlerinden dolayı şükran ve teşekkür duyguları ile Başkan Kocamaz’ı karşılayan vatandaşlar bilgilendirme toplantıları sayesinde yalnızca kendi ilçelerine değil, tüm Mersin’e yapılan hizmetlerden haberdar olma fırsatı buldu.

Başkan Kocamaz’ın geleneksel hale getirerek yaptığı hizmetlerin ve projelerin hesabını verdiği tanıtım toplantılarına, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, MHP Mersin İlçe Başkanları, Mersin Ülkü Ocakları İlçe Başkanları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Silifkeliler Başkan Kocamaz’ı bayraklarla karşıladı

 

Silifke’de gerçekleştirilen tanıtım toplantısında Mersin genelinde yapılan hizmetlerin bir kısmının yer aldığı genel tanıtım filmi ve Silifke ilçesine özel tanıtım filminin izlenmesinin ardından konuşan Başkan Kocamaz, hiçbir ilçe ayrımı gözetmeksizin Mersin genelinde hizmet verdiklerini belirterek, kenti geliştirmek için var güçleri ile çalıştıklarının altını çizdi.

Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ihmal edilen ilçelerin makus talihini yendiğini sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Görevi devraldığınız andan itibaren siyasi rozeti bir kenara bırakıp, kentte yaşayan insanların ihtiyaçlarını gidermek zorundasınız. Bizler insanların inancına, kökenine, doğum yerine, ana diline bakmadan eşit mesafede durarak ihtiyaçları ortadan kaldırıyoruz. Bugün hizmette 25. yılımızdayız. Aynı anlayışla vatandaşımıza yaklaşıyor ve eşit hizmet vermeye çalışıyoruz. 30 Mart 2014’e kadar bizi uzaktan tanıyordunuz. Sizlerin verdiği destekle Mersin’in bütününe hizmet ederken, daha yakından tanıdınız” dedi.

Kırsala yapılan hizmetlerden bazı kesimlerin rahatsız olduğunu, ancak eşit ve adaletli hizmet verebilmek adına bu hizmetlerin yapılmasının öncelikleri olduğunu ifade eden Başkan Kocamaz, “Göreve talip olurken şunu söyledik ‘Adaletsizliğin olduğu yerde mutlaka problem olur’ Biz adaleti ön planda tuttuğumuz için hizmeti kırsaldan başlatacağız dedik. Bu bölgelere ağırlık vermemiz birilerini rahatsız etti ve siz bütçeyi hep kırsala harcıyorsunuz dediler. Ama biz onlara şunu söyledik; ‘Biz bugüne kadar hizmet alamayan yerlere hizmet vermek zorundayız. Eşit ve adil hizmet vermek istiyorsak önceliği buraya vermek zorundayız’ dedik” şeklinde konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın hizmetlerinin Mersin’e değer kattığını ve Mersin’i ileri götürdüğünü ifade eden MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek de, “Millliyetçi belediyecilik anlayışını Türkiye’ye örnek hale getiren Başkan Kocamaz’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. 4 yıl öncesine kadar Türk bayrağının indirilmeye çalışıldığı Mersin’de kentin her tarafında al bayraklarla bütün hemşerilerim başı dik olarak dolaşabiliyorlar. En büyük teşekkürü bunun için yapıyorum. Bu hizmetlerin devamı gelecek” dedi.

 

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ise yaptığı konuşmada, “Sayın Başkanımızın sık sık dile getirdiği gibi siyaset her şeyi kucaklayan bir olay. Biz bu uyumu şimdiye kadar fazlası ile yaşadık. Bundan sonra da her zaman daha iyisini yapma sözü vererek, yapılanlar için çok teşekkür ediyorum.” diye belirtti.

Silifke Dosteli Market açıldı

Programda ayrıca yakın bir tarihte Silifke’de hizmet vermeye başlayan Dosteli Marketin açılışı yapıldı. Silifke’de 345 hanenin aktif olarak faydalandığı ve 3 bin hane kapasiteli marketin açılışı Başkan Kocamaz ve protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

4 yılda Silifke’ye hizmet yağdı

30 Mart 2014 tarihinde göreve gelen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen hizmet atağında, 4 yılda Silifke’ye adeta hizmet yağdı.

Silifke’de, altyapıdan asfalt çalışmalarına; tarımsal desteklerden sosyal hizmetlere kadar birçok hizmet gerçekleştirildi. Silifke’de 4 yılda 51.51 km sıcak asfalt çalışması yapılırken, 136,51 km içme suyu hattı döşendi. Yeni bir helipet kazandırılan Silifke’de ayrıca günlük 20 ton et, 2 ton sakatat soğutma kapasiteli üç adet soğuk hava odasına sahip Silifke Mezbahası’da hizmete açıldı.

İlçede ayrıca atıl durumda bulunan Taşucu Stadı yeniden modernize edilerek, Silifkeli gençlerin kullanımına hazır hale getirildi. Silifkeli üreticileri ve çiftçileri de yalnız bırakmayan Mersin Büyükşehir Belediyesi 4 yılda 15 mahallede sulama tesisi için 46.226 metre sulama borusu desteği sağladı.  28 bin 310 adet zeytin fidanı, 15 bin120 adet badem fidanı dağıtımı yapan Büyükşehir Belediyesi ayrıca,  Kıl Çadırlar Aydınlanıyor Projesi kapsamında 19 adet güneş paneli dağıtımı gerçekleştirdi.

Büyükşehir Sosyal hizmetlerle de Silifke’yi donattı

Sadece fiziki hizmetler ve altyapı hizmetleri ile değil, hayata geçirdiği sosyal hizmetlerle de Silifke’yi bir uçtan bir uca saran Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşların yardımına koşacak olan Dosteli Market’i Silifke’ye kazandırdı. 3 bin öğrenciye kırtasiye yardımı,  2 bin 296 üniversite öğrencisine de 900 TL eğitim yardımı yapan Büyükşehir Belediyesi, sağlık kuruluşlarına gidemeyen 983 Silifkeliye de göz ve diş taraması gerçekleştirdi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36