SEÇER: ‘YOKLUK İÇİNDE, AĞLAMADAN, SIZLAMADAN YÖNETİYORUZ’

SEÇER: ‘YOKLUK İÇİNDE, AĞLAMADAN, SIZLAMADAN YÖNETİYORUZ’

SEÇER: ‘YOKLUK İÇİNDE, AĞLAMADAN, SIZLAMADAN YÖNETİYORUZ’

 

 

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, partisinin Silifke ilçe kongresine katıldı

Partisinin Anamur ve Silifke ilçe kongrelerinde konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “İnsanlara tepeden bakmayız. Ama kimsenin de bize tepeden bakmasına izin vermeyiz.  Cumhuriyet Halk Partililer seçim kazanamazmış. Al işte kazandık. İstanbul’da iki kere kazandık. Mersin’de kazandık, Adana’da kazandık, Antalya’da kazandık, Ankara’da kazandık. CHP’liler yönetemezmiş. Bakın yönetiyoruz. Yokluk içinde, ağlamadan, sızlamadan yönetiyoruz. 9 ay geçti, siz benim ağladığımı, sızladığımı gördünüz mü? Alamıyoruz, satamıyoruz dediğimi gördünüz mü? Alıyoruz da, satıyoruz da, hizmet de yapıyoruz” dedi.

Siyaseti ‘kayıkçı kavgasına’ çevirmediklerini ifade eden Vahap Seçer, Mersin’deki tüm atanmış ve seçilmişlerle, sivil toplum örgütleriyle birlikte çalışmaya hazır olduklarını söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Anamur ve Silifke ilçe örgütü kongrelerine katıldı.

Anamur kongresindeki konuşmasına, partililere 31 Mart seçimlerindeki emeklerinden dolayı teşekkür ederek başlayan Vahap Seçer,  “Çok güzel bir kampanya süreciydi. Hep beraber, kol kola bu mücadelenin içinde olduk. Anamur’dan arzu ettiğimiz sonucu alamadık. Koşullar olumsuz bir sonucu getirdi. Ama sizlerin mücadelesiyle, azmiyle, kararlılığıyla, liyakatiyle sadece Mersin’i değil, 11 Büyükşehir’i partimize kazandırdık. Hepinize teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız” dedi.

Son seçimlerde farklı partilerin temel ilkeler için, laik demokrat cumhuriyet için birlikte hareket ettiğini kaydeden Vahap Seçer, “Yeni yıla girdiğimiz şu günlerde yaklaşık 9 aydır Mersin’i yönetiyoruz. Aslında Türkiye’yi yönetiyoruz. Bakın 11 Büyükşehir Belediyesi kazandırdınız. Başta parti neferleri. Millet İttifakı içinde olan İyi Parti. Diğer partiler. Demokrasi güçleri…11 Büyükşehir Belediyesi kazanılmışsa bu kolektif çalışma sayesindedir. Bunu iyi okumak lazım. Bir tarafa not etmek lazım” diye konuştu.

‘VATANDAŞIN GÖNLÜNÜ ALARAK HİZMET ETMELİYİZ’

Belediye başkanı olarak asli işinin şehre hizmet etmek olduğunu ifade eden Vahap Seçer, “Ben bu ülkede demokrasi istiyorum. Hukuk istiyorum. Adalet istiyorum. Fikir özgürlüğü istiyorum. Birileri Karun gibi zengin olurken çocuklar yatağa aç girmesin istiyorum. Bu benim siyasi hakkım, insanlık hakkım. Bunları söyleyeceğim.Bizim çalışmalarımız, Büyükşehir Belediyesi hizmetleri çok önemli. Biz yolu açacağız. İyi işler, doğru işler yaparsak, Cumhurbaşkanlığı seçimine girerken vatandaş şunu söyler: Büyükşehir Belediye Başkanı iyi adam, bizler için çalışıyor, yetimin hakkını kimseye yedirmiyor dedirttiğimiz anda partimiz yükselir, işaret ettiğimiz adayın seçilme şansı atar. Biz vatandaşa parmak sallayarak değil, onların yaşam tarzına karışarak değil, onların gönlünü alarak hizmet etmeliyiz” dedi.

‘HANİ CHP YOKSULUN DERDİNİ BİLMEZDİ’

Halk Ekmek, okullarda ücretsiz süt, öğrenci yardımı, ücretsiz üniversiteye hazırlık kursu gibi sosyal çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Vahap Seçer,  “6800 haneye Halk Kart dağıttık. 258 ailede Anamur’da Halk Kart aldı. Gerçekten yoksulluk envanterinde en dipte olanlara bu kartları verdik. Bu kartla vatandaş mahallenin bakkalından alışveriş ediyor. Bu listeleri esnaf odalarından aldık. Bu uygulama ile esnaf kazanıyor mu? Vatandaş istediğini alıyor mu? Hani CHP yoksulun derdini bilmezdi. Bakın biliyor” ifadelerini kullandı.

‘SİYASETİ KAYIKÇI KAVGASINA ÇEVİREMEYİZ’

Geçtiğimiz günlerde Anamur’dan gelen bir heyetle kentin sorunlarını ele aldıklarını, bu tür fikir alışverişlerine devam edeceklerini söyleyen Başkan Vahap Seçer,  “Biz yaptık oldubitti mantığıyla kenti yönetmenin doğru olmadığını düşünüyoruz. Bütün atanmışlar, bütün seçilmişler bizim çalışma arkadaşımızdır. Bizim ortak paydamız Mersin’dir. Seçim bitmiştir. Partim ideolojim benim başımın tacıdır ama siyaseti kayıkçı kavgasına çeviremeyiz. Bunu yaparsak Türkiye kan kaybeder, enerji kaybeder. Bunu yapmayacağız” dedi.

‘AĞLAMADAN, SIZLAMADAN YÖNETİYORUZ’

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, divan başkanlığını Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in yaptığı CHP Silifke İlçe Kongresi’nde de partililere seslendi.

Başkan Seçer, “11 Büyükşehir Belediyesi kazandık, 252 belediye kazandık. Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 85’ini CHP’li belediye başkanları yönetiyor. Sadece 11 Büyükşehir’in ekonomideki payı yüzde 70. Burada dikkatli olmalıyız. Vahap Seçer başarılı olursa, Abdullah Özyiğit başarılı olursa gelecekte CHP iktidardır. İnsanlara tepeden bakmayız. Ama kimsenin de bize tepeden bakmasına izin vermeyiz.  CHP’liler seçim kazanamazmış. Al işte kazandık. İstanbul’da iki kere kazandık. Mersin’de kazandık, Adana’da kazandık, Antalya’da kazandık, Ankara’da kazandık. CHP’liler yönetemezmiş. Bakın yönetiyoruz. Yokluk içinde, ağlamadan, sızlamadan yönetiyoruz. 9 ay geçti, siz benim ağladığımı sızladığımı gördünüz mü? Alamıyoruz, satamıyoruz dediğimi gördünüz mü? Alıyoruz da, satıyoruz da, hizmet de yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘MİLLET BİZE GÜVENİYOR’

Yerel seçimlerde her iki kişiden birinin, Mersin’de her 100 kişiden 45’inin CHP’ye oy verdiğini kaydeden Vahap Seçer, “Eğer 11 Büyükşehir’de her iki kişiden biri bize oy vermişse millet bize güveniyor demektir. Başörtülü de, sağcı da, solcu da, dindar da, milliyetçi de bize güveniyor demektir. Türkiye değişiyor, dünya değişiyor. CHP de değişmek zorunda. Çok laf değil, çok çalışmak, çok iş üretmek. Beraber çalışmak zorundayız. Sadece partililerimizle değil, bütün sivil toplum örgütlerini yanımıza almak, bunu yapmak zorundayız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79