Ülkücü gençlerden sokak röportajı

Silifke Ülkü Ocakları, ülkücü gençliğe yönelik önyargıları ortadan kaldırmak, ocakta yaptıkları faaliyetleri insanlara tanıtmak, Türk kültür ve geleneklerine yönelik vatandaşlardan bilgi almak ve bilgi vermek maksadıyla sokağa inerek vatandaşlarla röportajlar yaptılar.

Ülkücü gençlerden sokak röportajı

Silifke Ülkü Ocakları, ülkücü gençliğe yönelik önyargıları ortadan kaldırmak, ocakta yaptıkları faaliyetleri insanlara tanıtmak, Türk kültür ve geleneklerine yönelik vatandaşlardan bilgi almak ve bilgi vermek maksadıyla sokağa inerek vatandaşlarla röportajlar yaptılar.

İlk defa böyle bir etkinlik yaptıklarını belirten gençler, röportajlarda vatandaşlara, ülkücülüğün anlamını, Kızılelma’nın ne anlam ifade ettiğini, Cumhurbaşkanlığı forsundaki on altı yıldızın ne anlama geldiğini, Afrin operasyonunda ilk şehit düşen askerimizi, Ülkü ocakları Genel başkanını ve gündemdeki konularla ilgili sorular sordular.

Amaçlarının ocaklarda yaptıkları faaliyetler hakkında insanlara bilgi aktarmak ve Ülkücülüğe karşı bilinçsizce yapılan önyargıları ortadan kaldırmak olduğunu belirten Silifke Ülkü Ocakları Başkanı Murat Sezer yaptığı açıklamada, “Bu gün gençlerimizle sokağa indik. Vatandaşlarımıza yaptıklarımız ve yapacaklarımız konusunda bilgi aktardık. Onların bakış açısını ve bizleri ne kadar tanıdıklarını sorduk. Bu etkinliğin aynı zamanda gençlerimize özgüven kazandırmak açısından da oldukça etkili olacağını düşünüyorum." dedi.

 

Gençlerle beraber sokağa inen Silifke Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Silifke İlçe Başkanlığı Bayanlar Birimi Başkanı Gülten Özler ise “Bugün gençlerimizle beraber sokaktayız. Vatandaşlarımızla sokak röportajları yapmak istedik. İnsanlara ülkücülük hakkında Ülkü Ocakları ve Eğitim ve Kültür Vakfı hakkında bilgi aktarmak istedik. İnsanların aklındaki olumlu ve olumsuz düşünceleri öğrenmek istedik. Röportajlarımızda aldığımız tepkiler genel olarak iyiydi. Bizler ülkü ocaklarında hafta sonları öğrencilerimize İngilizce, matematik ve fen bilgisi dersleri üzerine eğitim veriyoruz. Gençlerin ileriye yönelik atacağı adımlarda doğru kararlar vermesini ve hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bunun dışında seminerler düzenliyoruz. Türk örf ve adetlerini en iyi şekilde yaşamaya yaşatmaya çalışıyoruz. Gençlere yönelik verdiğimiz eğitimler sonucunda onlara millet ve vatan sevgisi aşılıyoruz. Tarihimize sahip çıkmayı asla unutmamayı,  atalarımızdan yadigâr kalan bütün maddi ve manevi değerlerimizi en güzel şekilde korumayı ve gittikleri yolda birer iz bırakarak ilerlemelerini sağlıyoruz. Bu kapsamda bugünkü röportajımız umarım etkili olmuştur. Umarım önyargılar ortadan kalkmıştır ve insanlar bizim neden burada olduğumuzu ne için çabaladığını anlamışlardır. Bundan sonra daha farklı olacağını düşünüyoruz. Daha çok sahaya inerek insanlarla röportajlarımıza devam edeceğiz." dedi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36