Vefatının 44. yılında saygı ile anıyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, Türkiye Cumhuriyetimizin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü´nün vefatının 44. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vefatının 44. yılında saygı ile anıyoruz

CHP’li Bünyamin Uçar, yayımladığı mesajında, İsmet İnönü´yü aramızdan ayrılışının 44. yılında, Kurtuluş Savaşı´nın ve Lozan Barış Antlaşması´nın kahramanlarından, Türkiye Cumhuriyeti´nin birinci başbakanı ve ikinci cumhurbaşkanı İsmet İnönü´yü özlem, saygı ve şükranla andıklarını ifade etti.

Başkan Uçar, mesajının devamında, "1. ve 2. İnönü Meydan Muharebelerinin muzaffer komutanı, Türkiye Cumhuriyeti´nin 2. Cumhurbaşkanı, Mustafa Kemal Atatürk´ün dava ve silah arkadaşı İsmet İnönü İstiklal Savaşı´nın kazanılmasında, Cumhuriyet´in kurulmasında, Türkiye´nin modern bir ülke olarak gelişip güçlenmesinde ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefi doğrultusunda ilerlemesinde büyük katkılar sağlamıştır. İsmet İnönü´yü ebediyete intikalinin 44. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz" ifadelerine yer verdi.

"ÖNEMLİ BİR ASKER VE DEVLET ADAMIYDI"

Uçar, İsmet İnönü´nün, ulusal kurtuluş mücadelesinde ve sonrasındaki süreçte Atatürk´ten sonra en önemli devlet adamı olduğunun altını çizdi. Yurdumuzu işgal eden emperyalist güçlere karşı verilen kurtuluş mücadelemizde İsmet İnönü´nün komutasında elde edilen 1. ve 2. İnönü Zaferlerinin ulusun bağımsızlık azmini güçlendirdiğini, işgal güçlerinin kurtuluş mücadelesine bakış açısını da değiştirdiğini belirten Uçar, Cumhuriyetin devrimlerinde de İnönü´nün Atatürk´ün en büyük destekçilerinden olduğunu söyledi.

 İnönü´nün "Bir memlekette namuslu insanlar namussuzlar kadar cesur olmadıkça o memleket için kurtuluş yoktur" şeklindeki sözlerini anımsatan CHP’li Uçar, " Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve 2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü ve düşünce arkadaşlarının, canıyla ve kanıyla kurdukları Türkiye Cumhuriyeti´nin hem makamlarında oturan, hem de her türlü demokratik hukuk devletinde haklardan faydalananların her fırsatta Cumhuriyet´in kurucularına yönelen hakaret anlayışını asla kabul etmiyoruz.  91 yıllık yaşamını ülkesi ve devleti için çalışarak geçiren, ilkeleri, kararları ve düşünceleriyle Cumhuriyetimizin devrimlerinin başarıya ulaşmasını sağlayan büyük devlet adamı, 2. Cumhurbaşkanımız, İsmet İnönü´yü aramızdan ayrılışının 44. yılında bir kez daha saygı, rahmet ve özlemle anıyoruz. Ruhu şad, mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36