Mitolojide ki adıyla savaş tanrısı Ares , namı diğer ele avuca sığmayan Mars 9 Eylül’de Koç  Burcu’nun 28° ‘sinde durağanlaşarak gerilemeye başlıyor...  Mars gerilemesi demek hızının yavaşlaması ve gezegenin olması gerektiği gibi gücünü tam olarak ortaya koyamadığı için pasif agresif istikrarsız çalışır.  Önümüzde ki sonbaharda hem kolektif , hem de bireysel hayatlarda retro Mars’ın anın haritasında & Lilith kavuşumuyla  birlikte olması daha çok gölgeli, karanlık, negatif, kaotik  zararlı enerjilerin açığa çıkacağını gösterir.

Mars bizim hayatta ki duruşumuzu, kendimizi  ortaya koyuş şeklimizi, yaşam enerjimizi, motivasyonumuzu, cesaretimizi, dürtülerimizi, bağışıklık sistemimizi, çabamızı, savaşçı ve girişimci ruhumuzu  ifade eder.  Mars retro (rx) pozisyonda ise, bahsini ettiğimiz  tüm enerjiler sekteye uğrar, sorunlar yaşatır. 
Bu yüzden retro Mars  esnasında  yeni  girişimlere, başlangıçlara, sözleşmelere, ortaklıklara , hukuki bir dava başlatmak ve bir evlilik gerçekleştirmek için uygun zamanlar değildir. Çünkü  istikrarsız enerjilere, sürtüşmelere, çatışmalara, fikir değişikliklerine sebebiyet verir yahut reaksiyonlar çok geç gelir. Örneğin Mars  rx’ sunda  yapılan evlilikler çoğunlukla cinsel problemlerin yaşandığı, çatışmalı ve anlaşmazlıkların bol olduğu bir ilişkiye gebedir.
Daha önceden yaşanmış krizli, problemli  eski ilişkilerin / partnerlerin tekrar ortaya çıkabileceğini ve sizi yaralayabileceğini / üzebileceğini bilmenizi isterim.  Genelde bütün suçlular, belalı ve problemli kişilikler Mars rx  pozisyonda iken tabiri caizse suç mahaline geri dönerler. Mars rx zamanları tüm dünyada bir nevi intikam ve düşmanlık enerjilerini aktive eder, adaletsiz ve sinsice bir takım olaylarla karşı karşıya kalabiliriz. Ve sevgili bayanlar bu dönemlerde karşılaşacağınız / tanışacağınız  arkadaş veya partnerlere özellikle dikkat edin, narsist ve sosyopat kişilikler çok fazla görülür. Özellikle doğum haritasında balzamik ay fazına, venüs-pluto etkileşimi gibi görünümleri olanlar extra dikkat etmeli … Tamamen karmik ve kadersel etkiler mevcut.
Enerji son derece kontrolsüz sapkın ve dürtüsel çalışacağı için ; Cinsel suç, taciz ve tecavüzlerin,  pedofilinin,  zorbalığın, şiddetin  ve cinayetlerin (kriminal olayların) bu dönemde extra artış gösterebileceğinin altını çizmek istiyorum !!  Ayrıca cinsel rahatsızlıklar ve hastalıklar, uyuşmazlıklar da söz konusu. 
Mars’ın 28 Haziran’ da Koç Burcu’nda ki transitine geçmesiyle birlikte başlayan yangınlar, silahlı patlamalar, yanardağ patlamaları, toprak kaymaları, kazalar ve sakatlıklar, yaralanmalar, öfke patlamaları, savaş enerjileri ; sonbahar aylarında Mars’ın rx yapmasıyla bu yıkıcı enerjileri ikiye katlayarak gündeme tekrar getirecek.
9 Eylül Mars’ın durağanlaşmasıyla birlikte gökyüzünde Ay Düğümlerini kareleyen Güneş / Neptün karşıtlığının etkileşimi yine bu salgın hastalığın tetikleneceği vaka artışının göstergelerinden biri… 
Devamında rx Mars’ın önce rx Satürn, akabinde rx Pluto  ile 26 Eylül itibariyle keskinleşmeye ve kızışmaya başlayan kontağı , içinde bulunulan salgın hastalık boyutunu çok daha fazla artırarak ateşli salgın hastalıkları ciddi kritik noktalara taşıyacak !! Bu kombinasyonların şakası yok , hepsi malefik göstergeler. Öyle ki yeri gelir adamı öldürür, yeri gelir yeri yerinden oynatır ve yeri gelir bir devlet adamını tahtından indirir. Tüm dünyada ve ülkemizde devlet yöneticileri arasında gerginliğin zirve yapacağı, askeri konularda hareketlilik ve müdahalelerin had safhaya geleceği, bazı önemli devlet adamlarının prestij kaybedebileceği zamanlara işaret eder.  17 Ekim – 23 Ekim aralığında ise bir noktada anlaşmazlıkların iyice şiddetlenebileceğini, ülkede ödemelerin arttığı finansal zorlanımların derin çıkmazlara girebileceğine, dini konular ve mekanlarla ilgili haberlerin gündeme gelebileceği, yargıya / hukuk adamlarına saldırıların olabileceğine, ahlaki yozlaşmaya, provakatif isyanlara dikkat çeker. 
Ülkemizin de dış dünyada ve kamuoyu karşısında zor durumlara düşebileceğini,  halkın üzerinde ki (maddi – manevi) baskıların artacağı, ulusal ticaretin olumsuz etkilenebileceğine dair durumlar söz konusu. 
Hiç bir konu da  plansız / ihtiyatsız  önümüzü görmeden düşünmeden dürtüsel hareket etmeyelim, kimseyle veya hiç bir otoriteyle restleşmeyelim, öfkemizi dizginleyip, tutkularımızı / dürtülerimizi kontrol altında tutalım ki sonrasında zarar görmeyelim.  Unutmayın  Mars rx  zamanlarında savaşı başlatan kaybeder ve yenik düşer! Bu olgu sadece ikili ilişkiler için değil, tüm dünya ve kolektifte ki her konuda geçerlidir. Bakınız son zamanlarda cengaverlik yapan Yunanistan örneği …
Ve yatırımcıların gözdesi altın  6 Eylül - 3 Ekim arası artarak kendini parlatmaya devam edecek !
Acil değilse bu süreçte  ameliyatlar ertelenmeli , Mars retro’da  yapılan estetik ve cerrahi operasyonlar istenildiği gibi çok sağlıklı ve başarılı sonuçlar vermez . Gebelik  planlayanlar için uygun bir gökyüzü periyodu değildir, düşükler ve çeşitli problemlere açıktır. Özellikle sağlık açısıdan baş ağrıları (migren atakları), artan kanamalar, kemik kırılmaları ve eklem burkulmaları, deri ve diş sağlığı  hassasiyeti artar. Ve spor yaparken sakatlanmalar ve adale yırtılmalarına karşı dikkatli olunmalı.
Genel olarak doğum haritasında öncü burçlarda (Koç / Terazi / Yengeç / Oğlak ) 15° ile 28° derece aralığında gezegen yerleşimleri ve önemli noktaları olanlar kendilerine çok dikkat etsinler, en çok ve en sert etkiyi bu gruptakiler alacaklar. Haritanızda ki Oğlak evinizi temsil eden konularda 2021’ e kadar son geçişler, son sınavlar ve sonuçlar gelir. Bu dönemde enerji içe döneceği için  eğitim, iş gibi pek çok konuda yapmak istediğiniz her ne varsa bu süreçte planlamalar yaparak Mars düz seyrine döndüğünde uygulamaya geçebilirsiniz. Naçizane tavsiyem eğer bu zamana kadar hayatınızda astrolojik danışmanlık almadıysanız , en azından böylesi karışık zorlayıcı bir gökyüzü altından geçerken hayatınızda bir kez olsun danışmanlık almalısınız. Bazen her şey üst üste gelir ve hepimiz bilinçli bir rehberliğe ihtiyaç duyarız.
Astrolog Ceren Yılmaz
instagram: nefesdevam 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hakan Balamut 4 yıl önce

Yorumlarınızı beğenerek takip ediyorum. Yapmış olduğunuz paylaşımlar için teşekkür ederim Ceren hanım...

Avatar
Ahmet Babaoğlu 4 yıl önce

Güzel isinizde başarılılar dilerim.
Sevgili ceren hanım

Avatar
koray 4 yıl önce

emeğinize sağlık ceren hanım, teşekkürler

Avatar
Serdar 4 yıl önce

Degerli yorumlarınızın kendi yolunda yürüyen bizlere ışık olacağına inanıyor bir sonraki yazınızı merakla beklediğimi ifade etmek istiyorum