Ulu Çınar ağacı ilgi bekliyor

Sabak köyü Müsait Dedelin mahallesinde bulunan ulu çınarın altından su değirmenine akan çokpınar suyu coşarken, şimdilerde boru içine alınan su nedeniyle çınar ağıcı kurumaya yüz tuttu.

Ulu Çınar ağacı ilgi bekliyor
Keben köyü nde sulama suyu olarak kullanılmak için boru içine alınan çınar agacının dibindeki su boru içine alınca susuz kaldı ve doğaya küstü.Bu durum doğasever vatandaşları endişelendirdi ve doğaya zarar verildiğni ileri sürdüler.

Vatandaşlar,  “Aslında suyun dağılması sözkonusu  ise değirmenin çıkışından su boruya alınabilirdi. Keben köyünün sulama suyu için kullanılacak olan bu su boru içine yanlış yerden alınmıştır. Hiç bir geleceği düşünmeden akan su görünen demir boru içine alındı ve de heybetli ulu çınar küsmeye başladı aslında değirmenin çıkışından su boruya alınsa hem bu tarihimize sahip çıkılırdı hemde muhteşem doğa harikası yok edilmezdi. Ayrıca  kültür ve turizm müdürlüğünce ulu çınar ağacının koruma altına alınmasını  bekliyoruz. Bu çınar yüzyılları içinde saklıyor. Sahip çıkılması ve anıt ağıcı olarak tescillenmesini istiyoruz.  Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez diyoruz  ve  acilen borunun iptal edilerek eski haline gelmesi gerektiğini düşünüyoruz” diye konuşarak yetkilileri göreve davet ettiler.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36