2018-2019 Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlama Programı Düzenlendi

2018-2019 Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlama Programı Düzenlendi

2018-2019 Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlama Programı Düzenlendi

 

2018-2019 Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlama Programı, Atatürk Anıtı'ndaki çelenk sunma töreniyle başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan çelengin ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.   2018-2019 Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlama Programı, Atatürk Anıtı'ndaki çelenk sunma töreniyle başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan çelengin ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Anıttaki törenin ardından kutlama programı, Ahmet Necati Hancıoğlu İlkokulu bahçesinde devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasın ardından konuşmalar yapıldı ve şiirler okundu.

‘’Bizler dersimizi çalışarak, ödevimizi yaparak yeni döneme hazırlandık.’’

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir konuşmasında, “Öncelikle, yeni eğitim- öğretim döneminin güzellikler, başarılar getirmesini temenni ederim. Bize emanet edilen yavrularımızı, gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için, her kamu ve kuruluşu kendine düşen sorumluluklarını yerine getirmiştir ve getirmeye devam edecektir. Bizler dersimizi çalışarak, ödevimizi yaparak yeni döneme hazırlandık. Bu eğitim- öğretim yılında, Silifke'nin, Türkiye'nin ortalamasının üzerinde bir başarıyı yakalayabileceğini inanıyorum. Bizim için her bir evladımız tek bir evlat değil, 22.065 evladımızdır. Bu yeni eğitim-öğretim döneminde anneler ve babalara söyleyeceğim en önemli şey, öğretmenlerimizle işbirliği yapmaya önem vermeleridir.  Çocuklarımızı zorlamayın, kırmayın. Unutmayalım ki her çocuğun yaratılıştan gelen bir kabiliyeti, yeteneği vardır. Eğitim süreci, öğretmenlerimizin rehberliğinde bu yetenek ve kabiliyetlerin ortaya çıkmasın sağlayan bir süreçtir. Çocuğunuzun sahip olacağı meslek konusunda, onları zorlamayın, baskı kurmayın. Bırakın çocuklar çocukluğunu, gençler gençliğini yaşasın. Bunu yaparken de onların hayallerine ve hedeflerine ulaşmaları için onlara destek olalım. Biz bütün çocuklarımızın aynı imkanlara sahip olmasına önem veriyoruz. 22.065 öğrencimizin içinde dezavantajlı çocuklarımız da var. İstiyoruz ki, çocuklarımız ailelerinin, yaşadıkları yerlerin ve zorlukların içinde sıkılmasın ve sıkıntı yaşamadan eğitimi ve öğretim hayatına devam edebilsin, bu yaşadığı sıkıntılar hayallerini ve hedeflerini esir almasın. Bizler çocuklarımıza bunu sağlamak için buradayız. Biz özellikle eğitim alanında yapılan yatırımlarda emeği geçen, bizden desteklerini esirgemeyen, geçtiğimiz dönemin Kalkınma Bakanı, Mersin Milletvekili Sayın Lütfi Elvan'a şükran borçluyuz. Bu vesileyle bu hizmetlerin, yatırımların gerçekleşmesine yardımcı olan herkese teşekkürlerimizi sunarız.” diyerek eğitim ve öğretimde sorumlukların önemini vurguladı.

İlçe Eğitim Müdürü Vekili Ayhan Cırık eğitimin önemini vurguladığı konuşmasında, “Ülkemizde 18 milyonu aşkın öğrenci eğitim-öğretim görmektedir. Bu sayı dünya üzerindeki birçok ülkenin nüfusundan daha fazladır. Bu sayı bizim eğitim ordusu olarak ne kadar güçlü olduğumuzu göstermektedir. İlçemizde 6 anaokulu, 40 ilkokul, 35 ortaokul, 22 lise, 2 özel eğitim okulu, 1 Bilim Sanat Merkezi, 2 öğretmenevi, 1 Halk Eğitim Merkezi, 1 meslek eğitim merkezi, 1 rehberlik araştırma merkezi, 8 sürücü kursu, 3 özel öğrenim kursu, 3 rehabilitasyon merkezi, 9 çeşitli kurs merkezi ve 11 özel yurt bulunmaktadır. Okullarımızda bu sene 22.065 öğrenci, 1765 öğretmenimiz tarafından eğitim-öğretim görecektir. İlçemizde temel eğitimde 2959, ortaöğretimde 1352, engelli olarak ta 168 öğrenci olmak üzere toplamda 4479 öğrenciye taşımalı hizmet verilmektedir. Bütün eğitim kurumlarımız eğitim maratonuna hazırdır. Atatürk'ün omuzlarımıza yüklediği, geleceğin nesillerini yetiştirme sorumluluğunu yerine getirmek için olanca gücümüzle çalışacağız. ” ifadelerini kullandı.

“Ahmet Necati Hancıoğlu İlkokulu Sınıf Öğretmeni Selime Gökten yaptığı günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, “Kişilerin ileriki yaşlardaki başarılarında ilköğretimin önemi yadsınamaz bir geçektir. İnsanların ilk eğitim aldığı yer ailesi, ilk öğretmenleri annesi ve babasıdır. Bu sebeple bize bu konuda en büyük desteği öğrencilerimizin aileleri verecektir. Hep birlikte el birliğiyle, aydın ve aydınlatan bireyler yetiştirmeye çalışacağız. Öğrencilerimizin okullarda kazandığı davranış ve becerilerini, hayatına olumlu yansıtmasında velilerimizin çok büyük katkısı vardır. Öğretmen, öğrenci, veli ilişkisinin pozitif yaklaşımda sürdürülmesi gerekiyor. Bizlerin başarısı, Cumhuriyet'imizin, Türkiye'mizin temellerini daha da sağlamlaştıracaktır. Bu bilinçle yeni eğitim- öğretim yılında değerli meslektaşlarıma, öğrencilerimize ve öğrenci velilerimize başları, sevgi, mutluluk dolu bir dönem dilerim.” diyerek ilköğretimin ve ilk eğitimin önemini vurguladı.

Konuşmaların ardından Ahmet Necati Hancıoğlu İlkokulu Halk Oyunları Ekibi gösterilerini sundu.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36