Erdemli’de Bilim Fuarına yoğun ilgi

Gençlerin hazırladığı ‘Tübitak 4006 Bilim Fuarı yoğun ilgi gördü.

Erdemli’de Bilim Fuarına yoğun ilgi
Haber: Ali Rıza EREN (Erdemli)

Mersin’in Erdemli İlçesi Kızkalesi Ortaokulu’nda yapılan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında yoğun ilgi ve heyecan vardı. Öğrencilerin genel olarak bölge konuları ile ilgili dallarda çalışma yaptıkları dikkat çekti.

 

Fuar hakkında bilgi aktaran Erdemli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Karaağaç; “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının amacı; öğrencilerimizin ufuklarını daha da geliştirmek, bilim yolunda emin adımlarla ilerlemelerini sağlamak, mevcut konuları kendi yetenekleri ve eğitmenleri aracılığı ile pratikte uygulamalı olarak sunum yaparak sergilemektir.” Dedi. Karaağaç sergilenen bütün projeleri okul müdürü Hüseyin Çınar ile gezerek öğrencilerden konuları hakkında       bilgi alışverişinde bulundu.

Kızkalesi Ortaokulu Müdürü Hüseyin Çınar; “Okulumuzda 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları kapsamında toplam 20 tana proje sergilendi; bu projelerde 40 öğrencimiz görev aldı. Öğrencilerimize Fen Bilimleri Öğretmeni Azat Kırtay danışmanlık yaptı.

 

Bu fuarın amacı öğrencilerin ilgi duyup belirledikleri bir konuda araştırma yaparak, elde ettikleri sonuçları yazılı ve görsel materyallerle sunmak ve geliştirmesini sağlamaktır. Bunda amaç öğrenciler arası bir yarış değildir; bilimsel konularda yapmış oldukları sonuçları insanlarla paylaşmaktır. Öğrencilerin bu projeler sayesinde ekip çalışması ve özgüvenleri artmaktadır.

4006 TÜBİTAK Projelerinin bütçesi TÜBİTAK tarafından karşılanmaktadır. Projemizin hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize, ayrıca katılımlarından dolayı Erdemli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Mahmut Karaağaç’a, TÜBİTAK yetkililerine, velilerimize ve ilgi duyup fuarımıza gelenlere teşekkür ederim.” Dedi.

Fuarda projeler üzerinde çalışıp sunum yapan öğrencilerin heyecanlı olduklarını gördük. Öğrenciler yaptıkları çalışmalardan çok mutlu olduklarını, ayrıca bu çalışmaları uygulamalı olarak fuara gelenlere anlatarak bilgilendirmenin de kendilerine ayrı bir heyecan verdiğini belirttiler.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarına katılma hakkı kazanan okullara TÜBİTAK tarafında teşvik ve destek amaçlı 5.000 Tl. Verildi.

           

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36