İçme mesire alanı çalışmalar başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların aileleri ile birlikte vakit geçirebilecekleri ve doğa ile iç içe olabilecekleri yaşam alanları oluşturmak için Mersin’in farklı noktalarında birçok projeye imza atıyor.

İçme mesire alanı çalışmalar başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından projeler kapsamında Erdemli ilçesi Sıraç Mahallesi İçme Yaylası’nda hayata geçirilen ‘İçme Mesire Alanı’ projesinde çalışmalar başladı.

İçme Mesire Alanı projesinin özellikle sağlık turizmi açısından çok önemli olduğunu ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Yıllardır İçme Yaylası’nda bulunan şifalı yeraltı kaynak suyunu içmek için aileleri ile buraya gelen yerli ve yabancı turistlerimiz var. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak burayı ziyaret eden misafirlerimizin aileleri ile birlikte vakit geçirecekleri bir alan oluşturmak istedik ve çalışmalarımıza başladık. İnanıyorum ki bu projenin hayata geçmesi ile birlikte hem ziyaretçi sayımız artacak hem de sağlık turizmi açısından bölgemiz hareket kazanacak” dedi.

Vatandaşlar tarafından büyük beğeni ile karşılanan İçme Mesire Alanı projesini yaptığı için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkürlerini ileten bölge halkı, bu tarz projelerin yöreyi daha iyi tanıtacağını ve insanların aileleri ile birlikte huzurlu vakit geçirebilecekleri alanlara ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

Aynı zamanda yapılacak mesire alanında bulunan şifalı yeraltı kaynak suyunun daha fazla insana ulaşmasını hedefleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, 104 dönümlük alan içinde hayata geçireceği bu proje ile hem kentin hem de bölgenin sağlık turizmine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Mesire alanında, 300 metrekare büyüklüğünde kır lokantası, 200 metrekare büyüklüğünde 2 kır kahvesi, 8 çeşme, 30 metrekare büyüklüğünde su deposu, 550 metrekare büyüklüğünde çocuk oyun alanı, girişleri kontrol altına alabilmek için 5 kontrol ünitesi, 45 metrekare büyüklüğünde 5 tuvalet ve duşa kabin, 30 metrekare büyüklüğünde 2 depo, 364 metre alana sahip spor sahası, 2 bin 750 metre uzunluğunda yaya yolları, 120 araç kapasiteli otopark ile yöresel satış yerleri bulunacak.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79