Kamuoyunun logo yarışması talebi

Silifke Belediyesi Meclisi, 2016 yılının Şubat ayı meclis toplantısında belediyenin yeni kurumsal logosunu tanıtıldı.

Kamuoyunun logo yarışması talebi
Haber: Atike Ceylan Kaçar

Gerek sosyal Medyada gerekse kamuoyunda belediyenin yeni logosu eleştiriliyor.

Bir yarışma yapılması gerektiği yönündeki tepkiler her geçen gün artıyor.

Sosyal Medya Gurubundan yeni logoyu paylaşan Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, “Şubat Ayı Belediye Meclisimizin onaylanması ile aşağıdaki logo Belediyemiz Kurumsal Kimlik Çalışmaları kapsamında kullanılmaya başlanacaktır.

Tasarım, kullanım alanlarındaki çeşitlilik göz önüne alınarak; Silifke Kalesi, Tarihi Taş Köprü ve Göksu Nehri öğelerini ön plana çıkaracak şekilde hazırlanmıştır. Dünyada turkuaz akan ender nehirlerden olması sebebiyle Göksu Nehri'nin rengi esas alınmıştır”.

Kurumsal bir logo olmasının profesyonel bir düşünce olduğunu belirten vatandaşlar tepkilerini şu şekilde dile getirdiler; Keşke bir yarışma düzenlenseydi ve herkesin fikri ortaya sunulsaydı. Silifke’de bu işi yapabilecek birçok yetenekli gençler var. Ayrıca bizlerde kentimiz için bir katkıda bulunmak isterdik. Şuan yapılan logoyu çok fazla beğenmedik. Gerek rengi gerekse çizilen şekli biraz daha profesyonel bir tarz alabilirdi. Bu nedenle birçok büyükşehir ve ilçelerin yaptığı gibi kaliteyi yapılacak olan yarışma ile yakalamak gerekirdi diye düşünüyoruz”.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36