Muhtarların sorunları masaya yatırıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi köylerdeki sorunların giderilmesi çalışmaları kapsamında muhtarlarla bir araya gelmeye devam ediyor.

Muhtarların sorunları masaya yatırıldı
Haber: Atike Ceylan Kaçar

Köylerdeki sorunların giderilmesi ve muhtarların isteklerini yerinde dinleme açısından ilçelerde toplantılar yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı ekibi, Silifke’de muhtarlarla bir araya geldi.

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılan toplantıya, Mersin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Erkan Arıcı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Silifke Koordinasyon Müdürü Atilla Erden, MESKİ İl Temsilcisi Ali Yılmaz, MHP Silifke İlçe Başkanı Osman Oğuz, Muhtarlar ve basın mensupları katıldı.

Köylerdeki sorunları 2016 yılının sonuna kadar kökten çözeceklerini ifade eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Erkan Arıcı, Belediyemiz sosyal belediyecik adına tüm köylerimizde etkin bir şekilde çalışmaktadır. Köylerin sorunlarını tespit edip çözüm noktasında ekip olarak çalışmaktayız. Bu kapsamda muhtarlarımızın desteğine de ihtiyaç duymaktayız. Başkanımız Burhanettin Kocamaz, muhtarlarımıza ve sorunlarına büyük önem vermektedir. Bizlerde ekip olarak köylerdeki sorunları çözmek ve muhtarlarımızın istek ve taleplerine karşılık vermek adına tüm muhtarlarımızı tek tek dinliyoruz. Bildiğiniz gibi bir yıllık bir zamanda köylerimizde asfalt, içme ve sulama suyu gibi ihtiyaçları neredeyse tamamladık. Suyu ve yolu olmayan köyümüz yok diyecek kadar az. Bu hizmetlerin yanı sıra sinekle mücadele, mezarlık hizmetleri, cenaze hizmetleri, engellilere yönelik çalışmalar, hasta nakil aracı, diş ve göz tedavisi aracı, seyyar hastane ve daha birçok alanda çalışmaları başlattık. Bu çalışmalar 2018 yılına kadar daha kapsamlı bir şekilde köylerimize kadar ulaşacaktır.

İLÇE BAŞKANLARINDAN SİYASİ DESTEK ALIYORUZ

Büyükşehir belediyesi, köylere hizmet götürme ve eksikleri tespit etme noktasında ilçelerdeki siyasi parti başkanlarından siyasi destek aldığını belirten Arıcı, “Büyükşehir belediyesi olarak ilçelerdeki çalışmaları daha etkin hale getirebilmek ve tespit etme noktasında siyasi parti ilçe temsilcileriyle istişare içerisinde olup sorunları ortak olarak paylaşıyor ve hizmet getirme kapsamında onlarında düşüncelerini alıyoruz” dedi.

Toplantıda söz alan MHP Silifke İlçe Başkanı Osman Oğuz, "Büyükşehir Belediyesi Silifke'de hizmet yaparken kimsenin siyasi görüşünü sormuyor. Her mahalleye eşit oranda, ihtiyaçları doğrultusunda hizmet götürüyor. Geçtiğimiz yapıl Silifke'nin 4 ana caddesi sıcak asfaltla kaplandı. Şuan millet Allah razı olsun diyor. Bu bizlere yeter. Bu ve buna benzer hizmetlerimiz hızla devam edecek. Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz 2016 yılının sonuna kadar sorumluluk sahasındaki tüm yolların asfaltlanacağı sözünü verdi" dedi.

 

MUHTARLAR SORUNLARINI ANLATTI

Yapılan konuşmaların ardından muhtarlar istek ve taleplerini yazılı ve sözlü olarak dile getirdiler. Genel olarak iletişim eksikliğinden şikayet eden muhtarlar, Mersin Büyükşehir Belediyesine ve Silifke Belediyesine verdikleri dilekçelerine olumlu yada olumsuz cevap verilmediğinden yakındılar. Muhtarlar, Bizler köylerdeki bir sorunu bazen sözlü bazen de dilekçeyle bildiriyoruz. Ama maalesef ki bizlere ne sözlü nede yazılı bir şekilde dönüş olmuyor” diye dert yandılar. Bu talep karşısında söz alan MESKİ il temsilcisi Ali Yılmaz, MESKİ olarak her zaman hizmet için hazır olduklarını şartlar ne olursa olsun mutlaka taleplere karşı geri dönüşler yapıldığını ve yapılacağını belirtti. Direk olarak bir yöneticiye ulaşamasanız bile her tür talep için Büyükşehir Belediyesi’nin 444 253 nolu numarasını, MESKİ için ise 185 nolu telefonu arayarak talep oluşturabilirsiniz” dedi.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36