Mutluluk Meyvesinin Hasadı Silifke’de Yapıldı

Mutluluk Meyvesinin Hasadı Silifke’de Yapıldı

Mutluluk Meyvesinin Hasadı Silifke’de Yapıldı

Doğu Asya'da yaygın olarak yetiştirilen, kuvvet verici olduğu ve ömrü uzattığı düşüncesiyle "Mutluluk meyvesi" olarak da adlandırılan "goji berry" meyvesinin Silifke'de ki  ilk hasadı Mersin’in Silifke ilçesine bağlı AkdereDoğu Asya'da yaygın olarak yetiştirilen, kuvvet verici olduğu ve ömrü uzattığı düşüncesiyle "Mutluluk meyvesi" olarak da adlandırılan "goji berry" meyvesinin Silifke'de ki  ilk  hasadı yapıldı.

Doğu Asya'nın dünyaca bilinen ürünü, Silifke’de yapılan ekimi ilk hasadını verdi. Hobi olarak yetiştiriciliğini yaptığı Eyüp Güven'in  bin 200 metre karelik  tarlasına mart ayında diktiği 250 fidandan, 200 kilogram ürün alındı.

Güven, internetten üzerinden faydalarını duyduğu meyvenin, Antalya'da araştırmasını yaptırdığını,  Türkiye'de üretimini hedeflediğini ve temin ettiği fidanların dikimini mart ayında gerçekleştirdiğini belirtti. İlk hasadını yaptığı üründen, güzel verim elde ettiğini kaydeden Güven, Meyveye aktarların ilgi gösterdiğini, yaş ve kuru olarak satıldığını kaydederek yapraklarından da kurutularak   çay yapıldığını belirtti.

 Bitkinin antioksidan değeri, damar açıcı özelliğinin tespit edilmesinin yanı sıra çeşitli işlevsel bozukluklara yönelik de faydası nedeniyle Avrupa ve ABD'de özellikle yaşlılar tarafından tüketilmeye başladığına dikkati çeken Güven, şöyle devam etti:

"Bu birçok hastalığa iyi gelen bir bitki. Çin'de evlilik asması diyorlar bu bitki için, mutluluk meyvesi diyorlar, doğurganlığı artırıyor. Uzun süre bu bitkiyi kullandığınızda damarlar açıldığı için, gençlik hissi verdiği için Çin'deki ismi mutluluk meyvesi. Türkiye'de de bir çok yerde bu isimle anılıyor, kurt üzümü, goji berry ismiyle anılıyor. Ben de bu bitkiyi yetiştirmekten dolayı mutluluk duyuyorum.''

Silifke İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Gün ise goji berry bitkisinin, rakımı 700 metrenin üzerinde olan bölgelerde çiftçiler için alternatif bir ürün olabileceğini vurguladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36