Selvi, "tüketicinin yanındayız"

Silifke Tüketici Hakları Derneği Başkanı Mahmut Ali Selvi, Asansör Kontrolleri Hakkında çok yoğun olarak şikâyetler aldıklarını bildirdi.

Selvi, "tüketicinin yanındayız"

Haber: Atike Ceylan Kaçar

Silifke Tüketici Hakları Derneği Başkanı Mahmut Ali Selvi, yaptığı açıklamada son günlerde derneğimize asansör kontrolleri ve bu kontroller çerçevesinde değişen ve yenilenen asansör parçalarının maliyetinin neredeyse yeni bir asansör maliyetine yaklaştığı bunun ise vatandaşlara çok büyük külfetler yüklediğini belirtti.

Vatandaşlar Bu durumun açıklığa kavuşması için yardım talebinde bulunmuşlardır. Söz konusu durum hakkında derneğimiz Teknik Bilirkişi Makine Mühendisi Okyay Paylar’ın görüşüne müracaatımızla Okyay Paylar’ın hazırladığı raporda özetle; “Asansör kontrolleri yeni çıkan mevzuat gereği belediyelerin yapmakla yükümlü olduğu bir hizmettir. Ancak Belediyeler bünyelerinde yeterli teknik personel bulunmaması dolaysıyla bu hizmeti akredite olmuş kurum veya kuruluşlara yaptırmaktadır. Bu cümleden olmak üzere Silifke belediyesi ile MMO tarafından imzalanan protokol ile bu hizmeti Silifke de Makine Mühendisleri Odası vermektedir. MMO kamu kurumu niteliğinde bir meslek odası olması münasebetiyle önceliği kamunun can ve mal güvenliğini tesis etmektir. MMO bünyesinde uzman mühendisler istihdam ederek kar amacı gütmeden vatandaşlara hizmet etmek amacının dışına asla çıkmamıştır. Burada öncelikli sorun yeşil etiket alınabilmesi için gerekli eksikliklerin belirlenmesinden sonra işin ticari kısmında sorunlar yaşanmaktadır. Bu konuda ticari anlamda uyuşmazlıklar söz konusu olduğunda Tüketici Hakları Derneği Silifke şubesine ve MMO Silifke temsilciğine müracaatlarda THD ticari anlaşmazlıklara, serbest rekabet ilkelerini de gözeterek gerekli bilgileri vatandaşların hizmeti kaliteli ve ucuz alması doğrultusunda yardımcı olacaktır. Ayrıca sık yaşanan sorunlardan biride son on yıldır asansör ile ilgili İmar mevzuatının sık sık değişmesidir. İmar mevzuatına göre alınan inşaat ruhsatları, ruhsat alındığı tarihteki mevzuata göre işlem yapılması gereklidir. Bu doğrultuda gerek Silifke belediyesi gerek MMO kontrollerde bu İmar Hukukuna uygun davranışlar göstermesini talep etmek vatandaşın en doğal hakkıdır. İnşaat ruhsatı alındıktan sonra değişen mevzuata göre asansörleri uygun hale getirmek nerdeyse mümkün olmayan durumlar söz konusudur. Bu durumda iskân ruhsatı aşamasında bu konuya özen gösterilmelidir. İleride telafisi imkânsız zararlar oluşmaması için vatandaşların talep edilen değişikliklerden dolayı ticari anlamda itilafa düşülmesi durumunda Silifke Kaymakamlık bünyesindeki Tüketici Hakem Heyeti’ne müracaatları da mümkündür’  dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36