Silifke'ye Çocuk Görüşme Merkezi

Mersin’in Silifke ilçesinde Cumhuriyet Başsavcılığı'nın girişimi ile velayet altındaki çocukların teslimi ve çocukla kişisel ilişki kurulması işlemlerinin gerçekleştirileceği  'Çocuk Görüşme Merkezi' törenle hizmete açıldı.

Silifke'ye Çocuk Görüşme Merkezi

Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Silifke Adalet Sarayı'nın yanında bulunan Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu Kültür Merkezi'nin 2 ve 3 nolu atölyeleri, yapılan tadilat işlemlerinin tamamlanmasının ardından 'Çocuk Görüşme Merkezi' olarak faaliyetlerine başladı.

Düzenlenen törende konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Eskiler, "Çocuk teslimi ve çocukla kişisel ilişki kurulmasına dair aile mahkemelerince verilen ilam ve tedbir kararları, geçmişte icra memurları ve kolluk kuvvetleri tarafından yerine getirilirken yapılan düzenleme sonucunda bu görev çocuğun yüksek yararı gözetilerek adli destek ve mağdur hizmetleri müdürlüklerine verilmiştir. Bu kapsamda çocuk, hak sahibi ve yükümlü ebeveynler, çocukların yaş ve gelişim düzeyleri gözetilerek hazırlanan görüşme merkezine çağrılacak, burada görevli psikolog, pedagog ve sosyal çalışmacı unvanındaki personelimiz tarafından çocuk ve taraflar ile iletişim kurulacak, çocuğa nasıl davranılması gerektiği konusunda rehberlik edilecek ve akabinde velayet sahibi çocuğu teslim alacaktır. Taraflar arasında gerçekleşen bu işlemler için herhangi bir ücret talep edilmeyecek, tüm giderler Adalet Bakanlığı bütçesi tarafından karşılanacaktır" dedi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra Silifke Kaymakamı Abdullah Arslaner, Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler ve ilçe protokolü çocuk görüşme merkezini gezerek incelemelerde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79