Silifke’de Engelli ve Yaşlı Taşıma aracı hizmete girdi

Silifke’de Engelli ve Yaşlı Taşıma aracı hizmete girdi

Silifke’de Engelli ve Yaşlı Taşıma aracı hizmete girdi



Silifke Belediyesi tarafından Engelliler Haftası dolayısıyla Göksu Parkı’nda düzenlenen şenlikte, Yaşlı ve Engelli Taşıma Aracı tanıtıldı. Etkinlikte engelli öğrenciler birbirinden güzel oyun, tiyatro ve dans gösterilerini sergilerken, yaşlı ve engelli vatandaşlarda yeni bir hizmet aracına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Şenlik açılışında konuşan Engelliler Derneği Başkanı Nurettin Ateş, Silifke Belediyesine ve Başkan Dr. Mustafa Turgut’a yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, ilçe genelinde böyle bir aracın hizmet vermesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Ateş, her bireyin bir engelli adayı olduğunu belirterek, kendilerini her zaman destekleyen ve yanlarında hissettiren Başkan Mustafa Turgut’a Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliklerden dolayı teşekkür etti.

“SİLİFKEY’Yİ ENGELLİLER AÇISINDAN DAHA YAŞANABİLİR BİR KENT HALİNE GETİRECEĞİZ”

“Sevginin her engeli aştığını gördük” diyerek açılışta konuşan Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanmakta olan Engelliler Günümüzü, tüm engelli kardeşlerimin gününü en içten dileklerimle kutluyorum. Engelliler Haftası bütün dünyada kutlanmakla birlikte yaklaşık 150 ülke bu haftayı kutluyor. Aslında bir hafta değil 365 gün bizim engelliler günümüz. Biz her zaman engelli kardeşlerimizle ve büyüklerimizle beraberiz ama bazı şeylerin hatırlanması ve gündeme gelmesi açısından da bu haftaların en iyi şekilde kutlanması gerekiyor. Türkiye’de çok sayıda engellimiz var. Silifke’de de yaklaşık 2500 civarında engellimiz var. Tabi biz bu engelli kardeşlerimizin hepsini göremiyoruz. Birçoğu belki evlerinden dışarı çıkamıyorlar. Bizim yapmak istediğimiz bu engelli kardeşlerimizin sosyal hayata karışması ve dışarı çıkması. Biz belediye olarak bu konuda her şeyi yapma gayreti içerisindeyiz. Benim uzun süredir kurduğum bir hayalim bir projem vardı. Bu vesileyle bugün bu projeyi hayata geçirmenin onurunu yaşıyorum.

Tabiî ki hastaneye ulaşmak, tedavi olmak herkesin hakkı ama hastaneye ulaşma konusunda engelli kardeşlerimizin çok büyük sorun ve sıkıntılar yaşadığını biliyordum. Bir hekim olarak bunu önceden biliyor ve bunun rahatsızlığını hissediyordum. En sonunda bu hayalimizi gerçekleştirdik. Engelli ve yaşlı kardeşlerimizin hastaneye ulaşabilmeleri için bir araç temin ettik. Engelli kardeşlerimizin kullanabilmesi için özel bir şekilde hazırlandı ve montajları yapıldı. Bugünde bunu inşallah hizmete sunmaya başlayacağız. Bir engelli kardeşimiz hastaneye gitmeyi düşündüğü zaman belediyemizi yani 444 69 20’yi arayacak ve biz hemen kendisine gideceğiz. Evinden alıp hastaneye götürerek hastanedeki tedavisi tamamlandıktan sonra yine oradan alıp evine ulaştıracağız. Belli bir yaşın üzerindeki yaşlı vatandaşlarımıza da aynı araçla bu hizmeti sunma imkânımız olacak. Ben bu aracımzın hepimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Biz her zaman sizlerle beraberiz. Gönlümüz sizlerle beraber. Sadece lafta değil icraatta da bunu gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz. Silifke’yi engelliler açısından daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, konuşmasının ardından Engelli ve Yaşlı Taşıma aracını kullanarak, vatandaşlara aracın tanıtımını gerçekleştirdi. Araç tanıtımının ardından engelli öğrenciler ve aileleri kendilerine hazırlanan şenlikte gönüllerince eğlendiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79