Ticaret Odasında “Muhasebenin Yeri ve Önemi” konulu konferans

Ticaret Odasında “Muhasebenin Yeri ve Önemi” konulu konferans

Ticaret Odasında “Muhasebenin Yeri ve Önemi” konulu konferans

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası ile Mersin Üniversitesi Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulunun iş birliğinde “Kurumsal Yönetim yaklaşımında muhasebenin yeri ve önemi” konulu konferans düzenlendi.

Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen konferansa Mersin Üniversitesi Doç. Dr. Levent Koşan konuşmacı olarak katıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar yaptığı konuşmada, “Kurumsallaşma ya da Kurumsal Yönetim Kavramı gün geçtikçe önemi artan bir yapı olarak iş dünyasında yerini almaktadır. Kurumsal yönetimin, işletmelerin yönetimlerinde önemli değişikliklere neden olduğu bilinmektedir. Bu değişiklikler öncelikle, işletmede uygulanan bilgi sisteminde ve muhasebe uygulamalarında kendini göstermektedir. Muhasebe uygulamalarının kurumsal özellikleri, bilgi ve raporlama sisteminde ortaya çıkmakta ve bu bilgilerin güvenilir, kolay anlaşılabilir ve ulaşılabilir olması önem taşımaktadır. Kurumsal yönetimin temel bileşenleri olan şeffaflık, hesap verebilirlik, eşitlik ve sorumluluk kavramları sadece işletme yönetim kültürü açısından değil, kamu yönetimi alanında da etki ve öneme  sahip konulardandır. Bundan dolayı, Oda Üye firmalarımızın kurumsallaşmanın önemini kavramalarında destek olmak için bu toplantıyı düzenlememizde bize katkı sağlayan Mersin Üniversitesi Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu Akademisyenlerine ve katılımcılara Odamız adına teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Başkan Kaynar’ın konuşmasının ardından Doç. Dr. Levent Koşan, Kurumsal Yönetim yaklaşımında muhasebenin yeri ve önemi konularında katılımcılara slayt eşliğinde bilgiler verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36