Yangını yağmur söndürdü

Silifke ilçesinde bulunan Göksu Deltasında dün akşam saat 18.00 gibi başlayan yangın yaklaşık 7 -8 saat sürdü. Yaklaşık 5 km’lik bir alanda rüzgarında etkisiyle alevlere teslim olan Göksu Deltasındaki yanını gecenin ilerleyen saatlerinde yağan yağmur söndürdü.

Yangını yağmur söndürdü
Haber: Atike Ceylan Kaçar

Bilinen 334 kuş türü ve zengin bitki çeşidine sahip Göksu Deltası alanında bulunan sazlık 19 bin dönüm sazlık alandan yaklaşık 30 hektarlık alanın yandığı belirtildi.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale edemedi. Yangının sazlık ve sulak alanda olması müdahaleyi zorlaştırırken, rüzgarın etkisiyle heran yükselen alevler vatandaşı korkuttu. Rüzgarla birlikte alev kıvılcımları etrafa saçılırken yeni yangınların çıkmasına sebep olurken, Silifkeli korku dolu bir gece geçirdi.

Dün geceki yangının ardından bilgi aldığımız Silifke İlçe Kaymakamı Şevket Cinbir, “Yangında net olmayan rakamlarla birlikte 30 hektarlık alanın yandığı tahmin edilmektedir.  Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi” dedi.

Geçen yıl küçüklü büyüklü yaklaşık 20 kez yanan sazlık alanın bu yıl ilk kez bu çapta büyük bir yangına maruz kaldığını belirten vatandaşlar ise, “Her yıl bu yangın çıkıyor ve içerisindeki hayvanlar ve bitki türleri yok oluyor. Nasıl bir koruma alanı anlamadık. Önüne gelen bir ateş atıp yakacak mı. Bu yakılan alanlar çektik ekimi yada hayvan otlatmak için yakılıyorsa, yangın ardından orada ekim dikim ve otlatma yapanlar gözlenmelidir. Bütün bu yangınlarla ilgili hiç kimse yakalanmadı. Bizler bu konunu aydınlanmasını istiyoruz. Dün gece sabaha kadar içimiz yandı. Alevler Silifke’nin yüksek kesimlerinden net bir şekilde gözüktü. Bu kadar büyük bir yangına müdahale edilememesi de bizlere ayrıca üzmüştür. Buradan bütün halkı duyarlı olmaya davet ediyoruz. Yok olan doğa hepimizin bunu yapanlara izin vermeyelim” diye konuştular.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
asd 8 yıl önce

yakanı bilselerde kim se bişey yapmaz.

banner36