İyi ki Türk doğmuşum diyorum ve şükrediyorum rabbime, hür, bağımsız, kadın haklarının verildiği ve savunulduğu bir ülkede yaşadığım için.

Bugün Cumhuriyetimizin ilan edilmesinin 91. yıl dönümü. Silifke’de tören düzenlendi. Halk tören alanına akın etti. Yıllardır bu meslekteyim ilk kez anıt meydanında törenin tamamı gerçekleştirildi.  Bu anlamda Silifke Kaymakamımız Şevket Cinbir’e teşekkür ediyoruz.  Emeklerini görmemek mümkün değil…

Sokaklar bayraklarla her zaman donatılırdı zaten şükürler olsun ama daha çok evde, camilerde, araçlarda bile Türk bayrağını görmek çok güzeldi, onur duydum. Daha bir heyecan bastı yüreğimi.  Eminim ki bütün Türk Milleti’nin de benim gibi İstiklal Marşımız okunurken içini bir heyecan sarar. Bazen ağlamak gelir ısırırım dudaklarımı, tutarım kendimi. Gençlerin yüreklerinden süzerek dile döktüğü o şiirleri okurken, daha bir kabarır omuzlarım...

Yazımın başında da belirttiğim gibi iyi ki Türk doğmuşum, iyi ki Türk kadınıyım.

Türkiye’de kadına şiddetin çok olduğu resmi rakamlarla belirlense de ben kadın olarak verilen haklarımı kullandığımı belirtmek isterim.

Tabi ki kadın olmanın zorluklarını zaman zaman hissederim. Kadınız diye yaşadığımız sıkıntılar var elbet. Bunları göz ardı etmek mümkün değil. Ama genel olarak bakarsanız Silifke gibi bize göre büyük, bazılarına göre küçük ve şirin bir kentte gazetecilik mesleğini icra ediyor olmam benim için büyük bir kazanç.

Evimin ekmeğini, evladımın aşını ben bu işi yaparak kazanıyorum.

‘Kadınsın ne işin var senin dağda taşta, İki kelime yanlış yazsan milletle uğraşırsın, tek başına kadınsın gitme oralara, yazma, kimseyi karşına alma’  cümlelerine rağmen yine de bu işi yapıyor olmamdan guru duyuyorum çünkü özgürüm.

Özgürüm aracıma binip gidebiliyorum istediğim her yere.

Özgürüm oyumu kullanıyorum,

Özgürüm düşüncelerimi ifade edebiliyorum,

Özgürüm erkeklerle herhangi bir konu hakkında oturup konuşabiliyor, tartışabiliyorum,  Özgürüm bir erkeğin gölgesi olmadan kendini ifade edip savunabiliyorum.

Özgürüm çünkü büyük insanın, ileriyi görebilen bir aydınının rehberliğinde ilerliyorum.

Canını hiçe sayarak Türk ordusunun cesur askerlerini de ardına alarak Türkiye Cumhuriyeti’nin özgürlüğünü bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gidiyorum.

Birçok il, ilçe, köy geziyorum. Bizim kadınlarımızın çoğunluğu kendi hürriyetini eline almışsa bu onun çabaları sayesindedir.

Sözün kısası özgürüm bunu Ata’ma borçluyum. Böylesi günlerde bunu daha bir fark ediyorum. Atamıza minnet borculuyum. Bizlere emanet edilen Cumhuriyetimizi korumak ve yaşatmakta bizim boyun borcumuz.  Türk ulusunun, Silifkelilerin ve siz değerli okuyucularımın Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.