Atatürk Ortaokulu’nun Erasmus projesi hibelendirildi

Silifke’ de her yıl sık sık başarılı çalışmalarıyla adından söz ettiren Silifke Atatürk Ortaokulunda Okulu bu yılda başarılarına bir yenisini ekledi.

Atatürk Ortaokulu’nun Erasmus projesi hibelendirildi

Atatürk Ortaokulu’nun Erasmus projesi hibelendirildiği müjdesini veren Okul Müdürü Seda Gür,  projenin Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edildiğini ve hibelendirildiğini söyledi.

Edinilen bilgiye göre: “Müdür Gür başkanlığında Hale Keskin, Aysel Uysal Köse, Fatma Sarı, Mutluay Erikci, Seyeban Deniz Korkmaz ve Sibel Bozdağ Bakan’dan oluşan proje ekibi tarafından 2016-2017 eğitim öğretim yılında yazılan BIT ve Web 2 araçlarının kullanımı konulu “DIGITEACHERS” adlı Erasmus+ Ka101 projesi Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilmiş ve hibelendirilmiştir. 01.06.2017 tarihinde başlayıp 12 ay sürecek olan proje çalışmalarının 2017-2018 eğitim öğretim yılı boyunca uygulanması planlanmaktadır. Proje kapsamında yedi kişiden oluşan proje ekibi 27 Kasım – 1 Aralık tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da Using E-Learning Platforms (E-Öğrenme Platformlarını Kullanma) kursuna katılmıştır.  ITC International Prague kurs merkezinden Moodle ve Weebly eğitimi alan proje ekibi Digiteachers projesinin ilk hareketliliğini tamamlamıştır. Digiteachers projesi ile geleneksel öğretim yöntemleri yerine çağımızın gerektirdiği modern eğitim yöntem ve tekniklerinin uygulanması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda okul bünyesinde BIT ve Web 2 araçlarıyla ders işlenebilen ve tamamen teknolojik materyallerden oluşan bir simülatör sınıf oluşturulmuştur. Bu sınıftaki dersler akıllı tahta, tablet ve fiber internet kullanılarak tamamen dijital ortamda Web 2 araçlarıyla yapılmaktadır.

 Matematik Öğretmeni Mutluay Erikci’nin rehberliğinde “Moodle” üzerinden konuyu öğrenen öğrenciler , “Kahoot” ile öğrendiklerini değerlendirip “Menti” ile ders hakkındaki düşüncelerini dijital ortamda anında paylaşabilmektedirler.

Ayrıca bu simülatör sınıfta işlenen derslere proje yaygınlaştırma faaliyetleri kapsamında öğrenci, öğretmen ve veliler katılarak dersi yerinde takip edebilmektedirler”.

 Projenin önemli bir başarı ve proje olduğunun altını çizen Okul Aile Birliği Başkanı Gökçen Küçükçelebi , Okul yöneticilerini ve öğretmenlerini tek tek tebrik edip başarılarının devamını diledi.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36