Atayurt Ortaokulu Mersin genelinde örnek okul seçildi

Atayurt Ortaokulu Mersin genelinde örnek okul seçildi

Atayurt Ortaokulu Mersin genelinde örnek okul seçildi

 

 

Atayurt Ortaokulu yeni eğitim ve öğretimin başlamasıyla birlikte Mersin genelinde İlçeler arasında örnek okul seçildi.

Mersin’de düzenlenen törende İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yapmış olduğu çalışmalar neticesinde Atayurt Ortaokulu Mersin genelinde örnek okul seçildi.

HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Mersin’de Vali Ali İhsan Su, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Şube Müdürleri ve bazı protokol üyelerinin katıldığı törende Atayurt Ortaokulu örnek okul seçildi.

Törende konuşan Atayurt Ortaokulu Müdürü Fuat Alp, “Sayın Valim, İl Milli Eğitim Müdürüm, İlçe Müdürlerim ve saygıdeğer okul müdürlerim; 4 Aralık 2014’te başladığım Atayurt Ortaokulu görseldeki gibiydi. Her öğrencinin her bireyin nefes alacağı, huzur bulacağı, kendine verilen değerin resmini göreceği bir eğitim kurumu hayal ettim. Bu hayallerimi gerçekleştirmek için 7 yıldır çalışıyorum. Hedefim tercih edilen bir okul yaratmaktı. Bu nedenle ‘’Okul için eğitim değil, hayat için eğitim’’sloganıyla çıktığım bu yolda sadece kendimle yarıştım. Ve yaptığım ilk Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantısını alışageldik bir şekilde bir salonda yada sınıfta öğrenci sıralarında değil okul bahçesinde onları önemseme hissini uyandırıp, okula değil de bir davete gelmiş havası yaratmaya çalıştım. “Okul için eğitim değil, hayat için eğitim anlayışıma onları da ortak ettim. Ve inandım… İnandığım kadar inandırdım. Çocuklarımıza okulu sevdirmeye okul bahçemizle başladık. Miniciklerin kalplerin ufkunu renklendirmek için düzenlemeler yaptık. Ağaçlı banklar ve rengarenk oturaklar, satranç, voleybol, basketbol, okuma köşeler ive mini kitaplıklarla minik kalplere ulaştık. Velilerimiz için bekleme alanları oluşturup, öğretmenlerimizle görüşme ortamları hazırladık. Kantinimizi çocuklarımızın daha sağlıklı ve hijyenik bir ortama sahip olması için yeniden planladık. Sadece öğrencilerimizin değil ‘’Hayat için okul’’ düşüncesiyle velilerimizin de hizmetine sunduk. Çocuklarımıza dost yuvaları yaptık sevgiyi diğer canlılarla da paylaşmaları için. Bir canlının bir bitkinin büyüdüğünü görmeleri ve ondan ürün almanın mutluluğunu yaşamaları için hobi bahçemizi kurduk. Ankara’daki bir vakıf başkanı olan hayır severimizle iletişime geçerek okulumuza büyük bir spor kompleksi kazandırdık. Okulumuzun her bir birimini planlayarak, 2023 vizyonuna hazırlamaya çalıştık. Bu bağlamda çok amaçlı salon, BT sınıfı, robotik kodlama sınıfı, drama atölyesi, farklı türde oyun salonları oluşturduk. Bu süreçte; akademik başarımızda her yıl %10 artış sağladık. LGS’ de %11’lerden %33’lere, bursluluk sınavında ise 29 öğrenciden 39 öğrenciye varan artışın somut örneklerini vermiş olduk. 2016 yılında beyaz bayrak aldığımızda İlçemizdeki birkaç eğitim kurumundan biriydik.  Ardından beslenme dostu okul, temiz okul, etwining okulu olduk. Birçok kez tübitak 4006 bilim fuarına katılım sağladık ve sergilemeye değer görüldük. Bunların yanı sıra sosyal beceri, spor, sanat, müzik, kültür, teknoloji, akıl oyunları, satranç gibi birçok alanda il bazında başarılara imza attık. Bütün bu çalışmalarımızın sonucu olarak da okulumuz, tercih edilen bir okul haline geldi” dedi

 

Örnek bir okul seçilen okulda başarılı öğrenciler yetişirken, Atayurt halkı ve diğer hayırsever vatandaşlar tarafından takdir ediliyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36