Avukatlardan öğrencilere eğitim

Mersin Barosu ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerle eğitim çalışması semineri düzenlendi.

Avukatlardan öğrencilere eğitim
Mersin Barosu Başkanı ve Avukatları Silifke Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri seminerde buluştu.

Mersin Barosu ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile okullarda eğitim çalışması yapmak bağlamında Avukat Tülay Sevgi Can tarafından Silifke Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine, okulun konferans salonunda  "Suç Sayılan Davranışlar" konulu eğitim semineri düzenlendi.

Seminere, Mersin Barosu Başkanı Ali Er, Baro Silifke Temsilcisi Gürhan Dölek, Baro Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Ruşen Aydan Ayıldan, Çocuk Hakları Komisyonu Silifke Temsilcisi Kurthan Açıkbaş, Avukat Tülay Sevgi Can ve Silifke Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri katıldı.

 

Açılış konuşmasını Mersin Barosu Başkanı Ali Er’in yaptığı seminerde, Avukat Tülay Sevgi Can tarafından da çocukların ve gençlerin, adliyelerde ve kolluk kuvvetlerinde karşılaştığı adli soruşturmalar, yargılamalar ve yargılama sonucu aldıkları cezalar hakkında bilgi içerikli sunum yapıldı. Ayrıca sunumda;  Örnek Yargıtay kararları örnekleri ile “tehdit, hakaret, kin ve nefret söylemi, sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar, işkence, baskı, hakaret içerikli söylemler vb” davranışlarla suçlanma ve alınan cezalar hakkında bilgiler verildi.

Yapılan sunum hem öğrenciler tarafından hem de öğretmenler tarafından ilgiyle izlendi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36