Başkan Tollu, Resim Atölyesini Ziyaret Etti

Başkan Tollu, Resim Atölyesini Ziyaret Etti

Başkan Tollu, Resim Atölyesini Ziyaret Etti

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, sanat atölyelerinde eğitim gören Resim Atölyesi öğrencilerini ziyaret etti. Resim kursunda öğrenciler tarafından yapılan yağlı boya ve karakalem resim çalışmalarını inceleyen Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, yaptığı açıklamada; açılan atölyelerin meyvesini almaya başladıklarını söyledi.

Erdemli Belediyesi Sanat Atölyeleri meyve vermeye devam ediyor. Erdemli Belediyesi olarak birçok yeniliğe imza attıklarını belirten Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli’yi sanat şehrine dönüştürmek için başlattıkları sanat atölyesi atağının resim, tiyatro, çağdaş halk dansları, fotoğrafçılık, sinema-kısa film, yazarlık, müzik, kurslarıyla devam ettiğini bildirdi. Amaçlarının Erdemli’de sanatın her kolunun tanıtılması ve geliştirilmesi olduğunu anlatan Başkan Tollu, kursiyerlerin bu yıl eğitimlerini tamamlamalarının ardından çalışmalarını yılsonunda açılacak olan resim sergisinde sanatseverlerle tanıştırma fırsatı bulacaklarını açıkladı.

ÇOCUKLAR SANATLA TANIŞIYOR
Resim Öğretmeni İrfan Şener yönetimindeki resim atölyesi öğrencilerinin yağlı boya ve karakalem resim çalışmalarını yerinde inceleyen Tollu, yapılan çalışmalar hakkında daha sonra bilgi aldı. Yaptıkları tüm hizmetleri Erdemli’nin sanatsal açıdan ilerlemesi ve gelişmesi için yaptıklarını belirten Tollu, “yapılan hizmetlerin, verilen emeğin semeresini görmeye başladık. Kurslarımızda eğitim gören çocuklarımız yeteneklerini geliştiriyor, sanatla tanışıyor. Çocuklarımızın gayreti ve öğrenme arzusu; kurslarımızda harcanan emeğin boşa gitmediğinin bir kanıtıdır” dedi.

SANATSAL KURSLARA AĞIRLIK VERİLİYOR

Başkan Tollu, belediyeciliğin sadece yol, su, asfalt gibi fiziki hizmetlerden ibaret olmadığı, Erdemli’de ilk defa sosyal belediyeciliğin kendi dönemlerinde hayata geçirildiğini kaydederek, bu tür sanatsal kurs ve çalışmaların bundan sonra da devam edeceğini dile getirdi. Başkan Tollu, Resim, tiyatro ve çağdaş halk danslarıyla başlayan kursların, fotoğrafçılık, sinema-kısa film, yazarlık, müzik, tenis ve yabancı dil kurslarıyla devam edeceğini bildirdi.

YETENEKLER GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

Erdemli’nin kültür ve sanat şehri olarak anılması adına her türlü yeniliği ve ayrıntıyı inceleyerek faydalı bulduklarını ve hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Tollu sözlerini şöyle sürdürdü: “Sunduğumuz kurs hizmetleriyle vatandaşlarımızın ufkunu açıyoruz. Açtığımız kurslara katılan öğrencilerimiz hem vakitlerini boşa geçirmiyor, hem de hayatlarının ileriki dönemlerinde karşılaşabilecekleri yetenek sınavlarına bir nebze kendilerini hazır hissediyorlar. Kıyıda köşede kalmış yetenekleri gün yüzüne çıkarıyoruz. İnsanlara hizmet etmek çok güzel. Biz yaptığımız bütün hizmetleri büyük bir arzu ve heyecanla yapıyoruz. Semeresini aldıkça da gururlanıyoruz. Kültür Merkezi Projemizin hayata geçmesiyle sanatsal ve kültürel hizmetlerimiz hız kazandı daha da hızlanarak devam edecek. Şehrimizde yaşayan insanlarımızın yaşam kalitesinin arttırılması adına projelerimizi uygulamaya devam ediyoruz. Bu atölyelerde Erdemli’nin genç yeteneklerini buluyor, sanatçılarını arıyoruz. Öğrencilerimiz resimlerini sanatseverlerle buluşturacak ve yılsonunda resim sergimizi açacağız.”

Ziyarette kursiyer çocuklar ile tek tek selamlaşan ve onlarla yakından ilgilenen Tollu, öğrencileri tebrik ederek başarılar diledi. Başkan Tollu, ‘’Değerli hocamız İrfan Şener ve eğitim alan tüm kursiyerlerimize çalışmalarında kolaylıklar diliyorum’’ diyerek ziyaretini sonlandırdı.

RESİM ÖĞRETMENİ ŞENER: RESİM ATÖLYEMİZ DE ÇOK GÜZEL ESERLER ORTAYA ÇIKIYOR

Resim Atölyesi’nin eğitmenliğini yapan Resim Öğretmeni İrfan Şener ise yaptığı açıklamada; ‘’Resim Atölyemizde farklı yaş gruplarında 150 öğrenci kursiyerimiz eğitim alıyor. Daha iyi imkânlar altında çalışmalarını sürdüren Resim Atölyemiz de çok güzel eserler ortaya çıkıyor. Bizler eğitici olarak ilçemizin sosyal ve kültürel anlamda da gelişebilmesi için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Belediyemiz resim atölyesinde çeşitli resim teknikleriyle hayal gücünü zenginleştirici, çalışmalar yapan kursiyerlerimiz çok başarılı bir eğitime tabi tutuluyor. Kursumuzda yetişkin 30 öğrencimizle de çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Belediye Başkanımıza geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ve de vatandaşlarımıza bu imkânı derdiği için teşekkür ediyoruz’’ diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36