‘Bir fidan bin gelecek’

“Bir Fidan Bin Gelecek Ağaçlandırma Projesi” kapsamında Silifke İmam Hatip Okulları Hatıra Ormanı oluşturuldu.

‘Bir fidan bin gelecek’

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğünün ortaklaşa gerçekleştirdiği “Bir Fidan Bin Gelecek” Ağaçlandırma Projesi kapsamında Hatıra Ormanı dikimine Silifke Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, Silifke Orman İşletme Müdürü Hasan Aslan, Silifke Anadolu İmam Hatip Lisesi, Silifke İmam Hatip Ortaokulu ve Milli İrade İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleri ve velileri katıldı.

Program ; Kuruluş, fetih ve kurtuluş zamanlarında, Fırat Kalkanı Harekâtında ve Afrin Zeytin Dalı Harekâtında şahadet şerbetini içen şehitler, gaziler  ve cephedeki kahramanların seferi ve zaferi için Akif Can Parlatan’ın Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Milli İrade İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Cumali Levent ’in duası ile başladı.

Program Silifke Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi ve Silifke Orman İşletme Müdürü Hasan Aslan’ın orman sevgisi ve ağaç dikiminin önemine dair konuşmaları ile devam etti.

Ayrıca Silifke Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma Şefi Uğur Şahin ağaç dikimi teknikleri hakkında kısaca bilgi verdi. Uğur ,'' Silifke’de eğitim öğretim faaliyetini yürütmekte olan; Silifke Anadolu İmam Hatip Lisesi, Silifke İmam Hatip Ortaokulu ve Milli İrade İmam Hatip Ortaokulu ile “Bir Fidan Bin Gelecek” Ağaçlandırma Projesini uygulamak üzere Orman İşletme Müdürlüğü ile görüşmeler yapılarak Silifke İmam Hatip Okulları Hatıra Ormanı oluşturmak üzere girişimler yapıldı. Silifke İmam Hatip Okullarının müdürleri hatıra ormanı çalışmasında destek olan Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir’e, Silifke Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi'ye , Silifke Orman İşletme Müdürü Hasan Aslan'a , ağaçlandırma birimine ve diğer katılımcılara teşekkür ederim.'' dedi.

Silifke’de eğitim öğretim faaliyetini yürüten İmam Hatip Okullarından  öğrenci, öğretmen ve veli ile birlikte toplam 220 kişi, Silifke İmam Hatip Okulları Hatıra Ormanı ağaç dikimini, Silifke-Gülnar Yolu üzerinde Gelinsuyu Mevkiinde gerçekleştirdi. Dikime katılmış olan öğrencilere, öğretmenlere ve velilere çorba ikramında bulunuldu.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79