Çağla 8 liraya düştü

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Akdere ve Işıklı mahalle sakinleri hasadını yaptıkları badem çağlasının fiyatından da veriminden de oldukça memnun.

Çağla 8 liraya düştü

İlk hasadına yaklaşık 20 gün önce başlayan mahalle halkı kilosunu 100 liradan satma şansı yakalamışken bugün 8 liraya düştü. Fiyatı nedeniyle her sofrada yerini alabilen badem çağlası üreticisini de tüketicisini de oldukça memnun ediyor.

Akdere ve Işıklı Mahallesinde bugünlerde günlük ortalama 1 tonun üzerinde badem çağlası aldıklarını belirten hem aracılık hizmeti veren hem de üretici  olan Ümit Güven, “bugünlerde hasat gittikçe çoğalıyor. “20 gündür günlük 100-200 arası gelen badem çağlası şimdilerde günlük 1-2 ton arasında gelmeye başladı. Önümüzdeki günlerde bu rakam gittikçe artacak. Hasadımız 20 gün daha devam eder ve sona erer böylelikle badem çağlası sezonunu kapatmış oluruz” dedi.

Civar mahallerden de gelecek olan badem hasadıyla birlikte bölgeye yaklaşık 300 ila 500 ton arasında badem çağlası hasadı yapılmasını beklediklerini belirten Güven “ üreticilerimiz için geçmiş yıllarda sadece bahçe kenarında dikilen badem çağlası son yıllarda ise ciddi dikim artışıyla geçim kaynağı haline geldi.

 

Anahtar Kelimeler:
Çağla 8 Liraya Düştü
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36