Durmuş Tezcan Lisesi'ne Yabanci Dil Laboratuvarı açıldı

Mersin Deniz Ticaret Odası Tarafından Silifke Taşucu Profesör Dr. Durmuş Tezcan Lisesi’ne Yabanci Dil Laboratuvarı açıldı.

Durmuş Tezcan Lisesi'ne Yabanci Dil Laboratuvarı açıldı

Geçmiş yıllara oranla öğrencilerin meslek liselerine rağbet göstermesinin ardından Taşucu Profesör Dr. Durmuş Durmuş Tezcan Lisesi her geçen yıl öğrenci sayısını arttırıyor. Gemicilik sektöründe olmassa olmazların arasında yer alan yabancı dil öğrenimini kolaylaştırmak adına okulun bir sınıfı Mersin Deniz Ticaret Odası tarafından yabancı dil Labaravarı açıldı.

Mersin Deniz Ticaret Odası Bakanı Cihat Lokmanoğlu, Genel sekreter Mesut Öztürk, Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, Silifke Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sezer, Mersin Deniz Ticaret Odası Meclis Üyesi Ali Turur, Mersin Deniz Ticaret Odası Meclis Üyesi Ali Küçük, ilçede bulunan okul müdürleri ve okul öğretmenleri katıldı.

 Labaratuar sınıfı önünde yapılan törenin açılış konuşmasını Okul Müdürü Asım Semizer yaptı. Müdür Semizer, “En Ekonomik taşımacılık şekli olarak deniz taşımacılığı, günümüzün artan ticari hareketliliğinde önemini her geçen gün daha da arttırmaktadır. Bu gelişme ve büyüme içinde, tüm teknolojik ilerlemelere rağmen denizcilik sektörü için insan unsurunun önemi her geçen gün daha da artmaktadır.

Ülkemizin Denizcilik sektöründe nitelikli çalışan personel ihtiyacının her geçen gün artmasından ve okulumuzun vizyonun da da yer alan nitelikli personel yetiştirmek hedefinden dolayı, öğrencilerimizin yetiştirilmesinde piyasanın ihtiyaç duyduğu yeterli donanıma sahip mezunlar vermek en büyük ideal ve hedefimizdir.

Bu bağlamda, okulumuz Denizcilik Alanı öğrencilerinin öğrenim süresi içerisinde yabancı dil okuryazarlığının arttırılmasında Mersin Deniz Ticaret Odasının katkılarıyla kurduğumuz Mersin Deniz Ticaret Odası Yabancı Dil Laboratuvarı, nitelikli mezun yetiştirme hedefimizin en önemli parçasını oluşturmaktadır. Bu hedef doğrultusunda yetiştirdiğimiz, yetiştireceğimiz öğrencilerin sektöre katkı sunması, Türk denizciliğinin dünyada hak ettiği konuma yükselmesi en büyük arzumuzdur.

Göreve başladığım günden bugüne kadar, bizlere her zaman destek olan, desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Mersin Deniz Ticaret odasına şahsım öğrenci ve öğretmenlerimiz adına teşekkür ederim” dedi.

Ardından bir konuşma yapan Mersin Deniz Ticaret Odası Genel Sekreteri Mesut Öztürk, “Mersin Deniz Ticaret Odası olarak böyle bir eğitim kurumuna katkı sunmaktan son derece mutluyuz. İlimiz bünyesindeki mesleğimizle ilgili bütün okullara katkı sunmaya çalışıyoruz. Kurulduğu günden bu yana da odamız bütün yatırımlarını eğitime sunmaktadır. Mersinde de Mesleki Teknik Anadolu Lisemizi kurduk Milli Eğitime bağışladık ve bakanlık tarağından proje okul olarak ilan edildi. Türkiye de iki eğitim teknesi olan bir denizcilik meslek lisesi orijinal gemi ana makinasının çalışır vaziyetteki tek proje okulu ve Türkiye’de kalite denetimlerinde tam puan alan bir okul ve bizim gurur kaynağımız oldu. Biz bunlarla kalmıyoruz ve yabancı dilin ne kadar önemli olduğunu farkındayız ve önem veriyoruz. İlk kez bu yıl okulumuzu  400 puan alan öğrencilerimiz tercih eder oldu. Geçen yıllara oranla meslek lisesi olarak bizlere geliyorlar.  Burada da okul müdürü Asım hocanın girişimlerini gördük Belediye Başkanımız da bu yönde bizleri teşvik etti. Burada da bir labaratuvar açmak için istişare yaptık. Burada açılan labaratuvarın bir artısı ise önümüzdeki yıllarda burada tershane yapılırsa stajlarını ve okulun ardından iş imkanı bulmuş olacaklar. Acılan bu labaratuvarın öğrencilerimize hayırlı olmasını dilerken öğrencilerimize tek tek başarılar diliyorum’ dedi.

 Öğrencilerden Alparslan aslan ise, “Ben bir denizcilik öğrencisiyim. Denizcilik yani kaptanlık dünya genelinde bir meslek olduğu için İngilizce  de o denli önemli. Bizde açılan bu labaratuvar da İngilizceyi dahada geliştireceğimize inanıyorum Eğitimimize katkısının oldukça önemli olduğunu düşünüyorum Okulumuza bu labaratuvarı kazandıran öncelikle okul müdürümüze sonrada Mersin Deniz Ticaret Odasına çok teşekkür ederiz” dedi.

Konuşmaların ardından okul Müdürü Asım Semizer, Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner ve Silifke Belediye Bakanı Sadık Altınok  tarafından Mersin Deniz Ticaret Odası Bakanı Cihat Lokmanoğlu’na plaket takdim edildi. Konuşmaların ardından Yabancı Dil Labaratuvarı kesilen kurdele ile açıldı. Ardından katılımcılara ikramda bulunuldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36