GAÜ Silifke Koleji Dünya 'Pi' gününü kutladı

Eğlenceli etkinliklerle öğrencilere matematiği sevdirmeyi amaçlayan Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Silifke Koleji’nde matematiğin ünlü sabit sayısı olan “Pi Sayısı” anısına Dünya Pi Günü kutlamaları heyecanlı ve renkli etkinliklere sahne oldu.

GAÜ Silifke Koleji Dünya 'Pi' gününü kutladı

Matematik öğretmeni Melike Melek Yılmaz rehberliğinde düzenlenen Dünya Pi Günü etkinliklerinden öğretmenler ve öğrenciler bir araya gelerek doyasıya eğlendiler.

"En Uzun Pi Basamağını Ezberleme"  yarışmasında Pi sayısının en çok basamağını ezberleyerek birincilik ödülünü 6-A Sınıfından Arda Ateş Sönmez, ikincilik ödülünü 5-A sınıfından Ayşenur Uğur ve 5-A sınıfından Atakan Yalçıntaş kazandı.

"Pi Logo Tasarım Yarışması’nda" en iyi logoyu tasarlayarak birincilik ödülünü Andaç Iskar, İkincilik ödülünü Nisa Ayaz, üçüncülük ödülünü Kıvanç Iskar Kazandı.

Gün içerisinde öğrencilere Pi Sayısı hakkında bilgilerin verildiği sunum izletildi. Öğrenciler Pi Sayısının bulunuşu ile ilgili videolar izlediler. Ayrıca doğum tarihlerinin Pi Sayısının hangi basamakları arasında gizli kaldığını matematik derslerinde düzenlenen etkinlik ile öğrenme fırsatı buldular. Pi Gününün akıllarda tatlı bir şekilde yer etmesi için velilerimiz tarafından hazırlanan birbirinden lezzetli Pi temalı kurabiye ve pastaları Pi müziği eşliğinde yediler.

GUA Silifke Koleji öğrencileri öğretmenlerinde katılımıyla Canlı Pi Şekli oluşturup güzel bir tablo sergilediler.

Gün içerisinde bol bol hatıra fotoğrafı çektiren öğretmen ve öğrenciler matematik dolu bir gün yaşadılar.

Matematik Öğretmeni Melike Melek Yılmaz, öğrencilere değişik etkinlikler ile matematiğin hem gizemli hem de eğlenceli bir ders olduğunu gösterme fırsatı bulunduğu içi mutlu olduğunu dile getirdi. Melike Melek Yılmaz GAÜ Silifke Koleji olarak etkinliklerinin Nisan ayında Şirince’deki Nesin Vakfı Matematik köyü gezisi ile devam edeceğini belirtti.  





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36