Kaymakam Cinbir, “Tabela takıntımızı bir kenara bırakmalıyız”

Kaymakam Cinbir, “Tabela takıntımızı bir kenara bırakmalıyız”

Kaymakam Cinbir, “Tabela takıntımızı bir kenara bırakmalıyız”

  

Mersin’in Silifke İlçesinde  Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Toplantısı Yapıldı.

 HABER : ATİKE  CEYLAN

Silifke Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir başkanlık yaptı.

Kaymakam Cinbir, Halk eğitim merkezlerinin sadece binasında hizmet vermediğini, talepler doğrultusunda uygun yer ve mekanlarda kurslar açıldığını, bu anlamda özellikle dernek ve sivil toplum örgütleri ile çalışılması gerektiğinin altını çizerken, “Fakat kursların açılması  taleplerinde öyle bir hal alıyor ki, dernek yada sivil toplum kuruluşları kendi mekanlarında kendi tebalalarının olduğu yerde kurs açılmasını istiyor. Bazen bu yerler duruma müsait olmayınca işbirliği sağlanamıyor. Buradan tabela takıntımızı bir kenara bırakıp hep birlikte Silifke için hizmet etme Silifke’nin ileriye dönük adımlarını atmada işbirliği çağrısında bulunuyorum. Arkadaşlar Silifke hepimizin oynamak istiyorum ama yerim dar cümlesi doğru değildir. Gelin birlik olalım, vatandaşa hizmet noktasında buluşalım. Bütün bu devletin kurumları vatandaşın emrindedir, bizde görevimizi yapmak için hazırız” dedi.

 

 Kaymakam Cinbir konuşmasının devamında, Kosgeb tarafından verilen girişimcilik kurslarının üzerinde durarak, “Şuana kadar 275 kişiye girişimcilik kursuna katılarak belgelerini almalarını sağlamış bulunuyoruz. Bu kursları önemsiyoruz ve gelen taleplerin hiç birini boş çevirmeyip herkesin bu belgeyi almasını sağlayacağız. Bizim böyle bir sorumluluğumuz var ve kursa katılmak isteyen herkese bu imkanları sağlayacağız” diye konuştu.

Halk Eğitim Merkezi ve okulların aile eğitimi konusunda yaptığı çalışmalar hakkında Silifke Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil İbrahim Ateş’den de bilgi isteyen Kaymakam Cinbir,  ‘’Okullarımızda ve halk eğitim merkezleri dışında da her yer bir Halk Eğitim Merkezi’dir. Bu düşünceyle hareket ederek, halkın kurslara daha fazla katılımını sağlamak için iş güvenceli kurslar, İş-Kur işbirliğinde paralı kursları daha fazla açmalıyız. Okullarımızı daha etkin kullanmalıyız. Açılan kursların halka duyurulması için tüm imkanlar kullanmalı." Dedi.

 Katılımcılara bilgiyi bir sunum şeklinde anlatan Silifke Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil İbrahim Ateş, “2016-2017  Eğitim Öğretim  yılının birinci döneminde açılan kurslar ve kurslara katılan kursiyerlerin sayısal verilerini paylaştı. 

 

Müdür Ateş,’’ Silifke Halk Eğitim Merkezi’nde 2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk yarısında mesleki ve kültürel alanda 138 kurs açılmış ve bu kurslara 3 bin 662 kursiyer katılmıştır. Halk Eğitim Merkezi’nde açılan kurslara katılan vatandaşlar ihtiyaç duydukları alanlarda veya ilgi alanına girdiğini düşündüğü kurslarla kendilerini geliştirmekte, bu kursların sonucunda aldıkları belgelerle iş bulabilmektedirler. Halk Eğitim merkezleri de açtığı kurslar ile yetişkin vatandaşlara her konuda yardımcı olmakta ve vatandaşlarımızın aktif ve katılımcı olmalarını sağlamaktadır. Eğitim konusunda her zaman yanımızda olan ve destek veren Sayın Kaymakamımız Şevket Cinbir’e verdiği ve her zaman vereceği desteklerinden ötürü teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.’’ Dedi.

 Ayrıca toplantıda, İlçe hayat boyu öğrenme, halk eğitimi planlama ve iş birliği komisyonunun görevleri ile hayat boyu öğrenmede temel amaç ve görevlerin neler olduğu konusu üzerinde duruldu.

Toplantıya ilçede bulunan tüm kurum amir ve daire müdürleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79