Köy okulundan dünya projesi

İlçemizin güzide köy okullarından Kızılisalı İlkokulu yürüttüğü Erasmus+ projeleri ile adından söz ettirmeye devam ediyor.

Köy okulundan dünya projesi

Silifke Kızılisalı İlkokulu Koordinatörlüğünü Ali Eren öğretmenimizin yaptığı "Small steps to a big goal - what can I do for Earth?"(Büyük bir hedef için küçük adımlar - Dünya için ne yapabilirim?) isimli Erasmus+ projesinin hareketlilikleri kapsamında 4. sınıflardan 16 öğrencisini Hırvatistan, Romanya, Portekiz ve son olarak Polonya'da gerçekleştirilen hareketliliklere dahil ederek büyük bir başarıya daha imza atmış oldu.

Okulun proje ekibi, 2 öğretmen ve 4 öğrenci ile katıldığı projenin son hareketliliğinde 27-31 Mart  tarihleri arasında Polonya'nın Garwolin şehrindeki ev sahibi okulda  Hırvatistan, Portekiz ve Romanyadan gelen öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

Ev sahibi Polonya okulu ziyaret eden öğretmen ve öğrenciler etkinlik ve atölye çalışmalarına katılıp Polonyanın eğitim sistemini yakından tanıma fırsatı buldular. Ayrıca başkent Varşova’yı gezme imkanı da bulan ekip Varşova kütüphanesinde ve fosil müzesinde incelemelerde bulundu.

Kızılisalı İlkokulu Müdürü Mustafa Yücel yaptığı açıklamada projeler ile okullarının köy okulu olmasının dezavantıjını avantaja çevirme fırsatı bulduklarını, hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin yabancı eğitim sistemlerini tanıdıklarını, başka kültürlerle iletişim fırsatı bulduklarını, diğer ülkelerden öğretmen ve öğrencilerle etkileşim kurarak kalıcı dostluklar edindiklerini, öğrencilerin hayatında bir dönüm noktası oluşturduğunu, gelecek yıllarda bunun olumlu etkilerini daha iyi fark edeceklerini belirtti. Eğitim atölyeleri ve kültürek deneyimler unutulmaz anlar yaşayan ekip, katılım sertifikalarını da alarak Türkiye’ye mutlu bir şekilde döndü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79