KÜTÜPHANE HAFTASI SİLİFKE’DE KUTLANDI

KÜTÜPHANE HAFTASI SİLİFKE’DE KUTLANDI

KÜTÜPHANE HAFTASI SİLİFKE’DE KUTLANDI

  

 

 

54. Kütüphaneler Haftası, Silifke İlçe Kütüphanesi’nde Düzenlenen Programla Kutlandı.

 

 

 Silifke Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen program Saygı Duruşunda bulunulup ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kütüphane Müdürü İbrahim Kacıra yaptı. Kacıra, ‘’Her sene Mart ayının son haftası başlayan ve çeşitli etkinliklerle kutlanan Kütüphane Haftasının 54.sü bu sene 26 Mart-1 Nisan 2018 tarihleri arasında kutlayacağız. Sayın Kaymakamımızın destekleri ile hazırlanan 54.ncü Kütüphane Haftası kutlama programını onurlandırdığınız için teşekkür eder saygılarımı sunarım.

 

Sizlere bu seneki Kütüphane Haftasının ana teması olarak belirlediğimiz Yeni Nesil Çocuklar, Yeni Nesil Kütüphaneler hakkında kısaca bilgi vereceğim. Yeni Nesil Çocuklar, artık saklambaç, birdir bir gibi oyunlar oynamak yerine I padler ve teknoloji ile internet üzerinden sosyalleşen, internet ve bu gibi teknolojileri kullanmayı seven günümüzde yaygın olarak kullanılan akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlar ile aktif olarak diğer nesillerden farklı olarak internet ve teknoloji ile doldukları tabir edilmektedir. Yeni Nesil Kütüphaneler ise, zenginleştirilmiş kütüphaneler yani Z kütüphaneler olarak adlandırılmaktadır. Z kütüphaneler bildiğimiz kütüphanelerden farklı olarak çocukları okulu ve okumayı sevdirmeyi amaçlayan içerisinde sadece kitap barındırmayan temel eserlerin yanı sıra güncel kitaplar, zeka geliştirici ve öğrenmeyi kolaylaştırıcı oyunlar, satranç masaları ve yapbozlar ile internet bağlantısının da bulunduğu, çocukların dijital kitaplardan da faydalanabildiği yeni nesil kütüphane olarak da tarif edilebilmektedir. ‘‘diyerek, katılımcılara teşekkür edip,  Silifke Kütüphanesi tarihçesi ile ilgili bilgiler verdi.

 

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ise konuşmasında  ’’ Resmi rakamlara baktığımız zaman, her vatandaşımız günün üç saatini internette geçiriyor, altı saatini televizyon başında geçiriyor, kitap okuyarak geçirdiği süre günde sadece 1 dakika. Bu yüzden kitap okumaya teşvik etmek gerekiyor. Avrupa ülkelerinde  kitap okuma oranı yüzde 25’lerde. Bizde ise binde birlerde.Bu güzel mekanların yapılmasının yanında, kitap okumanın da teşfik edilmesi gerekiyor. Bu programda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.’’ Dedi.

Programda konuşma yapan Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ise konuşmasında kitabın ve okumanın insan hayatındaki önemine değinerek  şu ifadeleri kullandı,’’ Kitap okuyan gönülden ve beyinden konuşur, kitap okumayan mideden konuşur. Ağzımızdan söz çıksın istiyorsak, insanca birbirimizle iletişim kurmayı hedefliyorsak okumamız gerekiyor. Bu kütüphaneler bunlar için var. Ortalama günde bir dakika yok hükmünde bir zaman dilimidir. Türkiye’de kitap okumayan kişi sayısının çok olduğunu belirtir. Toplumdaki husumet, kin, dargınlık ve küslükler de bunun ispatıdır. Kitap okuyabilmeyi başarırsak, birbirimizi de sevmeyi başarırız. Kitaplar vesilesiyle hem dünyayı tanımak, hem ülkemizi tanımak hem de olayları daha iyi değerlendirebilme yeteneğine sahip olabilmek için gerek roman, gerek hikaye, gerek makale, gerekse felsefi ve dini alanlarda kaleme alınmış kitapları okumak hayatımızı zenginleştiren, bizi zenginleştiren en önemli unsurlardan biridir. Şahsi kütüphanelerimiz olsa da yine her çeşit, her alanda kitaba ulaşabileceğimiz yerler de kütüphanelerimizdir. Bu haftanın başta Silifke’mize, Ülkemize ve insanlığa güzellikler hayırlar getirmesini, okurlarımızın da okumayı devam ettirmesini diliyorum.’’ Dedi.

 Program verilen ödüllerin ardından, kitap sergisi ve kütüphanenin gezilmesi ile son buldu…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36