SİLİFKE MEM ERASMUS PROJESİYLE İSPANYA DA  

SİLİFKE MEM ERASMUS PROJESİYLE İSPANYA DA  

SİLİFKE MEM ERASMUS PROJESİYLE İSPANYA DA  

SİLİFKE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ERASMUS+ PROJESİ KAPSAMINDA İSPANYA HAREKETLİLİĞİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ.

       Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülmekte olan "Zorba Olma , Maruz Kalma ! - Do not be a bully, do not be bullied !" başlıklı ve 2020-1-TR01-KA101-090562 referans numaralı Erasmus+ KA101- Okul Eğitimi Personel Hareketliliği projesinin ispanya hareketliliği 10-16 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleşti.

     Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürütmekte olduğu ‘’Zorba Olma , Maruz Kalma ! - Do not be a bully, do not be bullied !" başlıklı ve 2020-1-TR01-KA101-090562 referans numaralı Erasmus+ KA101- Okul Eğitimi Personel Hareketliliği projesine Silifke’den; Silifke Anadolu Lisesi, Silifke Atayurt Gazi Çok Programlı Anadolu Lisesi, Taşucu Anadolu Lisesi, Kurtuluş Ayşe Çomoğlu Ortaokulu, Silifke Göksu Anadolu lisesi, Toki Ortaokulu, Silifke Atatürk Ortaokulu, Atayurt Ortaokulu, Gazi Ortaokulu, Silifke Anadolu İmam Hatip Lisesi, Silifke Fen Lisesi, İlker-Eren Çevik Anadolu Lisesi, Silifke İmam Hatip Ortaokulu  olmak üzere 13 okul yer aldı.

         Bu konsorsiyum üyesi okullardan toplam 18 öğretmen 10-16 Mayıs 2022 tarihleri arasında İspanya’nın Barselona şehrinde gerçekleşen 7 günlük Yapılandırılmış kurs faaliyetine katıldı.  Günümüzün önemli bir sorunu olan ‘ Siber Zorbalık’ içerikli kursta katılımcılar, siber zorbalığın tanımlanması ve müdahalesi , güvenli internet kullanımı konusunda  farkındalık düzeylerini arttırıcı eğitimler aldılar. Kurs sonunda katılımcıların; zorbalık ve çevrimiçi nefret söyleminin tehlikesi ve olumsuz etkileri , sosyal medyada kendini koruma, sosyal medyayı kendi yararına olumlu bir şekilde kullanma konularında bilgi ve yetkinlikleri arttı.İspanya eğitim-öğretim sistemi hakkında da bilgi sahibi olan proje grubu Barselona’da çeşitli kültürel geziler de gerçekleştirerek Silifke’ye döndüler. Yine proje kapsamında konsorsiyum üyesi okullardan öğretmenler ilerleyen tarihlerde Hollanda’da işbaşı gözlem faaliyetine katılacaklar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36