SİLİFKE -TAŞUCU MESLEK YÜKSEKOKULU’NDA SATRANÇ TURNUVASI

SİLİFKE -TAŞUCU MESLEK YÜKSEKOKULU’NDA SATRANÇ TURNUVASI

SİLİFKE -TAŞUCU MESLEK YÜKSEKOKULU’NDA SATRANÇ TURNUVASI

 Selçuk Üniversitesi Silifke-Taşucu Meslek Yüksekokulu’nda öğrenim gören “Selçuk Üniversitesi Türk Birliği Topluluğu” öğrencilerinin organize ettiği satranç turnuvası yüksekokulda düzenlendi.

Yapılan etkinliğe toplam on altı kişi katılırken turnuvada iki hafta süresince on beş karşılaşma gerçekleşti.

Çekişmeli geçen mücadeleler sonrası İsmail Yalçın ve Ensar Doğan isimli öğrenciler finale kalırken, final karşılaşması sonucunda ise İsmail Yalçın turnuvanın birincisi, Ensar Doğan ise turnuva ikincisi oldu. Birinci ve ikinci olan öğrencilere ödüllerini Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Kazım Eser takdim etti. Öğretim Görevlisi Eser turnuvayı düzenleyen ve turnuvaya katılan öğrencilere teşekkür ettiğini, başarılı olan öğrencileri de tebrik ettiğini söyledi.

Selçuk Üniversitesi Silifke – Taşucu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Erdoğan Şeker ise “öğrenciler satranç oynayarak öğrencilerin beyinlerini kullanıyorlar, düşünüyorlar, problem çözüyorlar  ve öğrendiklerini anında uyguluyorlar, satranç oynayan insanların kötü alışkanlıklardan uzak durduğunu biliyoruz, planlı hareket etmenin önemini ve gereğini kavradıklarını bu açıdan satranç’ın etkin öğrenmede önemli bir araç olduğunu belirtmek istiyorum, ilerleyen tarihlerde de bu tür organizasyonlar artarak devam edecektir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36